Un nou cutremur a a vut loc în România astăzi, 8 august 2022. Seismul a avut loc în județul Buzău. Anunțul a fost făcut chiar de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare.

Totul s-a întâmplat dimineața la ora 7.01, în zona seismică Vrancea. În urmă cu doar câteva zile, un alt cutremur a fost resimțit în județul Gorj.

Un nou cutremur a avut loc în Buzău

Potrivit informațiilor oferite de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat astăzi un nou cutremur în zona seismică Vrancea.

arhivă presă

Seismul s-a produs în județul Buzău și a înregistrat magnitudinea de 2.9 grade pe Scara Richter. A avut o adâncime de 129 km.

Cutremurul s-a resimțit puternic în orașele: Brașov (71 km), Ploiești (73 km), Brăila (119 km), Galați (121 km), Bacău (121 km), București (124 km).

Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre producerea unui cutremur mare în România

În ultimul timp se tot discută despre posibilitatea apariției unui alt cutremur de o magnitudine mare în România.
Gheorghe Mărmureanu este directorul Institutului Național de Fizică a Pământului și a vorbit despre posibilitatea unui cutremur care ar putea distruge România.

„Zona de aici e cunoscută din foarte puncte de vedere. Și exemplu, acuma vreo 7-8 ani au fost și distrugeri de case, aproape de Cărbunești.

Sunt cutremure de suprafață care, așa cum se știe, ele sunt periculoase când au magnitudine peste 6 încolo, dar acesta a fost un cutremur mic, pentru că a fost de suprafaţă.

Ori, dacă sunt din suprafață, efectele sunt pe o rază mai mică, doar pe o anumită zonă. Ăsta e adevărul. Orice cutremur transmite o energie de radiații și prinde pe o anumită suprafață, în aer.

Contează magnitudinea aici și bineînțeles, adâncimea.

social media

Eu știu că ultimul care a fost la Gorj, acum 7-8 ani a ținut aproape 4-5 zile. Ştiu că a fost lume care li s-au dărâmat casele, case noi chiar făcute, aproape de Cărbunești.

La magnitudinea acestui cutremur nu se pune problema, decât dacă cumva, construcţia este făcută prost.

Acestea sunt cutremure locale şi aici nu au fost efecte ale cutremurelor din Vrancea, pentru că cutremurele vrâncene mari sunt la mare adâncime.

Vrancea poate fi în pericol, mult mai târziu. Nu acum, în jur de 10-13 ani”, a declarat Gheorghe Mărmureanu, potrivit Antena 3.