A fost o zi tragică pe litoralul românesc.

Astăzi, trei persoane, printre care și un salvamar și-au pierdut viața. Marea agitată i-a răpus pe cei doi care nu au ținut cont de avertismente, iar cu ei și un salvamar a pierit. A fost tras un semnal de alarmă, iar turiștii sunt avertizați să nu mai ignore steagul roșu arborat.

Astăzi, Marea Neagră a fost zbuciumată, așa că valurile mari au determinat apariția steagului roșu. Însă, câțiva turiști nepăsători s-au aventurat în larg, fapt ce le-a adus moartea. Trei persoane au murit înecate, două în stațiunea Eforie Nord, iar alta în stațiunea Saturn.

În stațiunea Eforie Nord, un tânăr de 28 de ani din județul Ialomița a murit înecat. Deși era arborat steagul roșu, acesta l-a ignorat și s-a aventurat în mare și a fost rapid răpus de valuri. În salvarea lui a pornit un salvamar de 48 de ani. Însă, din păcate, și acesta a fost înghițit de ape. La fața locului au intervenit de urgență echipaje SMURD și SAJ Constanța. Însă, pentru cei doi nu s-a mai putut face nimic.

Tragedie pe litoralul românesc! Trei persoane, printre care și un salvamar, s-au înecat. Semnal de alarmă pentru turiști

Tânăr de 22 de ani, răpus de mare

De asemenea, tot astăzi un tânăr de 22 de ani a murit înecat în stațiunea Saturn. Băiatul a ajuns în această dimineață la mare și a vrut să intre în apă, chiar dacă steagul roșu îl avertiza să nu o facă. Împreună cu un prieten, tânărul din Iași s-a aventurat în larg și nu s-a mai întors.

Prietenul acestuia a reușit să se salveze. Băiatul a fost scos din apă de către salvamari în stop cardio-respirator. Cadrele medicale au făcut manevrele de resuscitare, însă fără succes.

De asemenea, un alt tânăr era pe punctul de a avea aceeași soartă. La fel ca restul a deci să înfrunte valurile, în ciuda avertizărilor. Din fericire, în acest caz turiștii au reușit să îl salveze pe băiat și să îl aducă în siguranță la mal.