Din ce în ce mai multe nereguli sunt descoperite în restaurantele de pe malul mării. Clienților li se pregătea să fie servită carne expirată de mai bine de 3 ani. 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a făcut controale masive în rândul restaurantelor de pe litoralul românesc. Au fost descoperite tone de carne expirată și minori care lucrau la negru.

Pericolul din restaurantele de pe malul mării. Iată ce descoperiri au făcut cei de la ANPC

Tone de carne expirată de mai bine de 2-3 ani de zile și mai multe mirodenii expirate au fost descoperite în restaurante.

“A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costineşti. Informaţiile pe care le primisem şi noi şi colegii noştri legate de punerea pe piaţă a unor produse în afara termenului de durabilitate minimală s-au confirmat.

Colaj Substantial

Au fost găsite cantităţi importante de carne, cantităţi importante de mirodenii, cantităţi importante de murături, de multe materii prime în afara termenului de durabilitate minimală, asta însemnând câţiva ani.

Chiar dacă la mirodenii vorbim de trei, patru ani şi la produsele din carne putem vorbi de 2-3 ani de când ieşiseră în afara termenului de consum”, a spus Horia Constantinescu, potrivit stiripesurse.ro.

“Mărfurile respective au fost lăsate în custodie, nu putem ridica câteva tone de carne expirate, ANPC nu are camere de frig, niciuna din structurile participante nu are spaţii de depozitare.

Vom îndruma acolo societăţile de incinerare ce vor proceda la distrugerea întregii cantităţi”, a explicat Horia Constantinescu., scrie aceeași sursă menționată anterior.

Carnea urma să le fie servită clienților

social media

„Au fost vizate mai multe locații ale unui singur operator economic. Aveam informații venite din interior, am găsit carne expirată de 2-3 ani, am găsit condimente expirate, de asemenea, de 3-4 ani. Am găsit o gestiune a acestui flux tehnologic, ceva ce nu mi-a fost dat să-mi închipui că poate exista.

Două dintre locații aveau deja decizie de închidere emisă pe baza unor alte abateri din săptămânile trecute”, a declarat, potrivit antena3.ro, șeful ANPC Horia Constantinescu.