Sezonul estival este în toi, iar mulți turiști încă sunt așteptați pe litoral pentru un sejur la malul mării.

Prețurile pentru cazare sau la restaurante au explodat și multe persoane se declară nemulțumite de aceste schimbări. Iată cât a ajuns să coste o simplă limonadă în Vama Veche.  

Vama Veche este cea mai apreciată stațiune de la Marea Neagră de către tineri. Distracția variază și putem avea o mulțime de locuri în care să mergem. Nici mâncarea nu este de neglijat, existând restaurante cu mâncare delicioase sau chiar fast-food-urile au mare succes.

Prețurile nu stau bine nici aici. Deși mereu a fost mai ieftin și mai accesibil tuturor, anul acesta nu a rămas la fel. Pentru o simplă limonadă va trebui să scoți din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 16 lei. Ție cum ți se pare prețul? Este accesibil sau nu pentru toți care merg la distracție pe litoral?

Social media

Care sunt prețurile pentru cazare

Se știe deja că Mamaia este considerată o stațiune destul de scumpă, fiind un loc frecventat de vedete. Diferențele de preț pentru cazare între stațiuni este destul de mare. Astfel, se poate găsi pentru o singură noapte prețuri de peste 600 de euro la un hotel de cinci stele, unde ai toate condițiile asigurate. În sudul litoralului vei găsi aceleași servicii la prețul de 350 de euro.

La hotelurile de patru stele din Mamaia prețul este cuprins între 400 și 1400 de lei, în în sud, este mult mai accesibil. Turiștii vor plăti în alte stațiuni până la 800 de lei dacă vor opta pentru all-inclusive. Pentru hotelurile de trei stele, o noapte de cazare pornește în Mamaia de la 226 de lei, iar în stațiunile din sud va fi de la 145 de lei.

În ceea ce privește mâncarea, se aplică aceeași regulă. La restaurantele de fițe din Mamaia prețurile sunt mai piperate decât în stațiunile concurente. Cele mai cumpărate preparate sunt cele gătite, dar și cele de tip fast-food, precum gyros sau pizza.

„Suntem în vârf de sezon, avem foarte mulți turiști față de săptămâna trecută. Cel mai bine merge mâncărica gătită, pizza, gyros, merge și partea de delivery. Avem și meniul zilei, o ciorbiță, felul doi, o salată, o chiflă.”, a spus Elena Managu, manager al unei autoserviri.