Periajul dentar este foarte important dacă ținem de sănătatea dinților noștri.

Stomatologi vorbesc despre modul în care ar trebui să ne spălăm pe dinți și, mai ales, la ce să fim atenți. Cu toate acestea, ce apă folosim în timpul periajului, caldă sau rece?

Dinții sunt extrem de importanți și trebuie să avem grijă de ei. În acest fel, periajul nu trebuie neglijat. Spălatul pe dinți este un obicei pe care îl avem încă din copilărie, când suntem învățați de părinții noștri. Avem nevoie de o periuță de dinți și pastă, dar și ața dentară și apa de gură au un rol important.

Periuța de dinți are un rol important și trebuie să fim atenți cum o folosim. Medicii dentiști recomandă cum să ne spălăm corect pe dinți și ce mișcări să folosim. Trebuie să fim atenți la nevoile dinților noștri, în acest fel vom alege una manuală sau electrică.

Stomatologii consideră că pe lângă acestea, foarte importantă este și temperatura apei pe care o folosim. Astfel, multe persoane aleg să folosească apă fierbinte sau apă rece pentru că nu știu care este cea mai potrivită. Ei bine, niciuna dintre ele nu este opțiunea cea mai bună fiindcă se pot provoca dureri dinților.

Cea mai potrivită este apa călduță, deoarece nu provoacă niciun disconfort. Se recomandă să folosiți apă de gură la fiecare spălare pentru o curățare extra a dinților.

Pixabay

Cum se folosește apa de gură

Apa de gură ajută la igienizarea cavității bucale. Cu ajutorul ei se pot face clătiri prin care se împinge cu putere lichidul între dinți cu buzele închise și arcadele ușor deschise. În acest procedeu se folosește musculatura obrajilor, buzelor și limbii. Mișcarea aceasta este necesară pentru ca lichidul să ajungă în spațiile interproximale, adică cele mai dificile de spălat. Apa nu gură nu are nevoie de clătire și nici nu se înghite. Se alege una care să nu conțină alcool.