Rezervația naturală Pietrele Doamnei este unul dintre cele mai pitorești locuri din județul Suceava. Acesta este un ținut încărcat de legende și cu o frumusețe aparte. Dacă vei ajunge aici, cu siguranță îți vei dori să te întorci și altădată. Cel mai cunoscut obiectiv turistic din Munții Rarău, Pietrele Doamnei, este ușor accesibil pentru turiști.

Rezervația Pietrele Doamne este o arie protejată situată în județul Suceava, pe teritoriul administrativ al orașului Câmpulung Moldovenesc. Aria naturală cu o suprafață de 253 de hectare se află în versantul nordic al Munților Rarău, la o altitudine medie de peste 1.400 m. Pe teritoriul ariei naturale protejate se află o formațiune de stânci calcaroase cunoscută sub numele de Pietrele Doamnei, denumire de la care provine numele rezervației.

Munții Rarău sunt printre cei mai pitorești din regiune. Totodată, sunt printre cei mai des vizitați de turiști datorită accesului facil la creasta acestora pe un drum alpin parțial modernizat și existența unui hotel de altitudine.

WEEKEND / Vrei să pleci în vacanță și încă nu te-ai hotărât unde? Pietrele Doamnei este locul ideal
Discover Bucovina

Care este legenda ineditului loc

Cu o formă spectaculoasă, învăluite în mister, apariția Pietrelor Doamnei este explicată de localnici prin numeroase legende. Cea mai cunoscută dintre ele are legătură cu doamna Elena, soția voievodului Petru Rareș, la fel cum și denumirea Munților Rarău ar fi fost primită de la domnitorul Moldovei, Petru Rareș.

Se spune că în vremurile tulburi ale istoriei, în 1541, în timpul celei de-a doua domnii a lui Petru Rareș, acesta a găsit în Munții Rarău un loc pentru a-și pune la adăpost familia și o parte din avere.

Urmăriți de hoardele de tătari, doamna Elena și fiul Ștefăniță s-au refugiat într-o peșteră unde au început să se roage. La un moment dat au auzit un zgomot puternic. Legenda spune că stânci mari s-au desprins și au căzut peste locul unde se afla averea domnitorului, îngropându-i pe atacatori. Doamna Elena ar fi afirmat: „Aceasta este plata pentru salvarea noastră”. Și, de atunci, stâncile au primit denumirea de „Pietrele Doamnei”, iar comoara stă și acum ascunsă de stâncile uriașe.