Puricii sunt paraziți minusculi care se pot adăposti în părul animalului nostru de companie și pot transmite boli.

Astfel, le poate sănătatea în pericol. Acești mici intruși mușcă pielea și se hrănesc cu sânge, provocând mâncărimi și disconfort animalului. În plus, acești paraziți nu afectează doar câinii, ci multe alte specii, chiar pe noi înșine.

În cazul în care animalul dvs. de companie se confruntă cu această problemă, vă vom spune cum să eliminați puricii de la un câine în diferite moduri.

Cum să eliminați puricii de la un câine cu oțet?

Oțetul este un remediu acasă destul de eficient pentru a elimina puricii la câini atunci când infestarea nu este foarte mare. Gustul său acru și mirosul puternic este foarte neplăcut pentru paraziți, așa că atunci când îl detectează, au tendința să se îndepărteze și să fugă, chiar să moară. De asemenea, funcționează și în cazul căpușelor.

Sursa: Social media

Pași de urmat pentru a elimina puricii de la un câine:

  • Se amestecă oțetul cu apă caldă într-un recipient. Puteți face 1 parte oțet la 3 părți apă.
  • Așezați câinele în cadă și aplică amestecul pe corp, de parcă ai avea de gând să-l faci baie.
  • Masează bine toate zonele, astfel încât oțetul să pătrundă între păr și piele.
  • Puricii vor începe să se miște și să cadă în cadă.
  • Dacă vedeți că mai sunt purici, adăugați din nou amestecul și repetați procesul.
  • Treceți un pieptene pentru păduchi prin toată haina pentru a târî și îndepărta paraziții care nu au căzut.
  • Clătiți bine cu apă pentru a termina.
  • Dacă doriți să eliminați mirosul de oțet rămas, puteți, de asemenea, să vă spălați câinele după aceea, ca de obicei, cu șamponul său.

Cum să eliminați puricii de la un câine cu lămâie?

Lămâia este acidă și, de asemenea, ucide puricii. Îl poți folosi în două moduri diferite:

Stoarceți câte o lămâie pentru fiecare litru de apă și pulverizați amestecul pe blana câinelui până când este foarte umedă. Apoi treceți un pieptene pentru purici, astfel încât sucul de lămâie să pătrundă și să fie bine distribuit pe tot părul și să puteți îndepărta cu ușurință puricii.

Se încinge apă într-o oală și, când este pe punctul de a fierbe, se adaugă o lămâie tăiată felii și se lasă să fiarbă 5 minute. Apoi scoateți oală de pe foc și lăsați-o să se  timp de 8 ore pentru că apă să absoarbă toate proprietățile lămâii. Odată trecut acest timp, întindeți apă prin păr cu ajutorul unui burete.