Reclamă

Cei mai mulți creștini își aprind candela în fiecare zi. Ei bine, uleiul care rămâne nu trebuie aruncat, ci se păstrează, având puteri vindecătoare. În fața candelei se spun rugăciuni și astfel, uleiul se sfințește. Mulți oameni au avut parte de miracole după ce au folosit lichidul rămas. 

Candela va trebui curățată în mod frecvent pentru a rămâne curată, iar uleiul ei nu se aruncă. Credincioșii primesc de la biserică ulei sfințit pe care îl pot folosi în casele lor. El este sfințit în timpul Tainei Sfântului Maslu și are proprietăți vindecătoare.

Candela se va poziționa în casa în fața unei icoane. Este indicat ca locul să fie ferit, încât să nu o moți prea des și să nu o răstorni. Mulți credincioși aleg să își dedice o parte a casei pentru a face un „altar” dedicat lui Dumnezeu. 

Uleiul din candelă are proprietăți vindecătoare datorită rugăciunilor pe care le rostești. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să fie aruncat, ci folosit pentru alte lucruri. Mulți credincioși reușesc să se vindece de diverse afecțiuni. Conform capetelor bisericești, orice creștin trebuie să aibă măcar o candelă în casă. Se consideră că locuința va deveni o „biserică” în care Dumnezeu va fi prezent și îi va ocroti pe cei care locuiesc în ea.

Social media

Rugăciuni care se spun la prinderea candelei

În momentul în care aprinzi candela, poți spune una dintre rugăciunile de la jos. Prin aceste cuvinte sfinte, casa va fi sfințită și ocrotită de Dumnezeu. Lumina candelei va sta aprinsă toată ziua și nu se lăsa nesupravegheată în casă.

„Prea Sfântă și Înaltă Treime, primește dragostea mea înaintea Ta și arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele și șterge mulțimea răutăților mele și dă-le îngropării și uitării Tale, Doamne. Amin.”

„Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu și o du înaintea Fiului și Dumnezeului nostru pentru iertarea păcatelor noastre! Amin.”


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro