Reclamă

Când vorbim despre metabolism, ne referim la totalitatea reacțiilor biochimice care se produc în organismul viu. Metabolismul bazal reprezintă energia necesară pentru a menține funcțiile de bază ale organismului (funcționarea normală a inimii și a plămânilor, temperatura corpului)  

Este foarte important să găsim metoda prin care să ne menținem metabolismul echilibrat. De aceea, trebuie să fim informați și să nu credem în toate miturile pe care le auzim. Unele sfaturi, afirmații, sunt complet false.  

Mituri legate de metabolism pe care ar trebui să le ignori

Sunt persoane care îți spun că este mai bine pentru organismul tău dacă mănânci mai puțin. Ei bine, este logic faptul că mâncatul mai puțin îți va oferi calea către un metabolism mult mai rapid. Însă este foarte important să mănânci mai multe dimineața în loc de după-amiază sau chiar seara, însă nu este necesar să ai o masă generoasă. Dimineața, un simplu shake ar fi de ajuns.  

Dacă reduci consumul de calorii, metabolismul tău va încetini și vei arde mai puține calorii. Din acest motiv este important să te alimentezi corect întreaga zi în loc să renunți la calorii într-un mod concret, conform Elle.ro.

De asemenea, se mai aude faptul că Antrenamentul cardio este cel mai bun pentru organism. Ei bine, nu este adevărat. Când vine vorba de exerciții, poți face o confuzie între arde calorii și a crește metabolismul. Antrenamentul cardio te poate face să arzi calorii, dar nu este cea mai bună metodă de a stimula metabolismul. Cel mai bun antrenament pentru organism este cel de rezistență prin care ridici greutăți.  

Sunt doar mituri! Sigur ai auzit aceste sfaturi pentru metabolism, însă nu trebuie să le asculți

Nu arzi mai multe calorii dacă te antrenezi mult

Se mai spune că dacă te antrenezi mai mult arzi, mai multe calorii. Nici acest lucru nu este adevărat. Corpul tău poate intra într-o stare stresată și inflamatorie, iar hormonii tăi se pot deregla, iar toate acestea îți vor afecta organismul. Metabolismul tău nu va fi în stare să lucreze în mod eficient dacă nu-i dai ocazia să se odihnească.  

În final, un alt mit spune că o dietă fără grăsimi te ajută să slăbești. Este deja cunoscut faptul că toate alimentele fără grăsimi au adăugat zahăr sau chiar aditivi pentru a compensa lipsa grăsimilor, lucru care duce la creșterea în greutate. Evident, există și alimente mai grase care sunt sănătoase pentru noi. Printre acestea se numără și omega 3, care te ajută să îți protejezi creierul de posibile disfuncții cognitive și semnele evidente ale îmbătrânirii.  


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro