Reclamă

Te-ai gândit vreodată care ar putea fi cel mai eficient medicament pentru noi? Să fie paracetamolul, nurofenul sau vitamina C? Nici vorbă și vei fi surprins să afli ce te ajută cel mai bună în viața de zi cu zi. 

Când auzim de medicamente, cu siguranță ne gândim la pilule pe care le înghițim și se ajută să scăpăm de dureri sau de bolile de care suferim. Ei bine, nu este chiar așa. Pentru un stil de viață sănătos și vitalizant, avem nevoie de mai multe lucruri în viața noastră.

Somnul este cel mai important medicament

De la o dietă sănătoasă, la vitamina D luată direct de la soare, de odihnă și de sport pentru a se energiza corpul. S-a demonstrat că somnul eficient ne ajută într-o mare măsură. Dacă somnul de noapte este unul bun, află că și ziua ta va fi productivă și tu vei avea energie.

Medicul nutriționist Florin Săcăreanu a vorbit despre importanța somnului. Pentru ca organismul să aibă parte de cele două cicluri, moment în care se repară țesutul fizic și apoi cel psihic, ar trebui să dormim de la ora 22:00-22:30. Dacă vom dormi în timpul zilei, nu este la fel de eficient și rezultatul nu va fi conform așteptărilor.

@florin.sacareanu Somnul este cel mai puternic medicament ?· Cate ore de somn este recomandat sa avem? Majoritatea oamenilor dorm după ora 22:30 și asta creează deprivare de somn și o mulțime de probleme de sănătate precum stres cronic, dereglări ale glicemiei, dereglări hormonale, afectarea memoriei, a sistemului nervos, și multe alte probleme.? Trebuie sa onoram sistemul nostru circadian și să-i acordăm mai multă atenție dacă vrem sa trăim o viață calitativă și să fin sănătoși.#sfaturimedicale #sfaturiutile #stildeviatasanatos #stildeviatasanatos??? ♬ I Just Wanna Know – Luke Reeves

„Somnul e cel mai puternic medicament care există. Noi când dormim ne regenerăm din orice punct de vedere și este foarte important să ne culcăm la ora 22:00-22:30. Să dormim în jur de opt ore pe noapte. De ce este important să dormim de la această oră? Există două cicluri de reparare. Primul este cel de reparare fizic, unde se repară toate țesuturile organismului. Al doilea este ciclul de reparare psihologic. Ciclul fizic începe de la ora 22:00 și ține patru ore, până la 02:00. De la ora 02:00 până când ne trezim este celălalt ciclu, de reparare psihic. Automat dacă noi dormim după ora 22:30, noi vom pierde din ciclul de reparare fizic. Corpul nu se mai poate regenera suficient de bine, chiar dacă vom compensa să dormim opt ore în timpul zilei, nu e același lucru.”


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro