Buzele injectate cu acid hialuronic au devenit un trend atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. În timp ce anumite persoane se bucură de un rezultat cât mai natural, altele aproape că rămân desfigurate.
Așa este și în cazul tinerei care s-a confruntat cu un șoc, atunci când și-a văzut buzele. În urma intervenției estetice, buzele ei aproape au rămas complet mutilate.
Din dorința de a deveni mai frumoasă, acum tânăra se confruntă cu o adevărată problemă
Pe contul ei de TikTok, a devenit viral un clip video pe care l-a postat. Tânăra este complet dezamăgită de intervenția care este complet eșuată.
Gura i s-a strâmbat și buzele ei se mișcă de la stânga către dreapte, scene parcă greu de privit.
@danielaursu100 Experienta proasta cu acidul hialuronic. Daca ai trecut prin asa ceva, scrie-mi in comentarii povestea ta. #acid #storytime #lipfiller #romania #danielaursu100 ♬ suono originale – danielaursu100
Ce este, de fapt, injectarea cu botox
Medicii au detaliat cum a fost descoperită toxina butolinică și scopul pentru care a fost folosită inițial.
“Istoria toxinei botulinice se întoarce mult timp în trecut, atunci când s-a constatat că cei care sufereau de botulism, o afecțiune cauzată de o anumită bacterie, aveau pielea lipsită de riduri, perfect întinsă.
Astfel, s-a descoperit ca toxina botulinică paralizează temporar acțiunea unui mușchi motor. Ulterior au reușit să extragă toxina din bacteria respectivă.
Iar în prezent, în substanțele de botox avem doar toxina respectivă în cantități infime. Care se injectează în zona mușchiului pe care vrem să îl inactivăm temporar și intră în acțiune maximă în 5-7 zile de la tratament.
În prezent, toxina botulinică este cel mai vândut tratament estetic din lumea modernă.”, a explicat Nico Ferariu, potrivit somaclinic.ro.
Ce reacții adverse pot apărea în urma injectării cu botox
“Da, dar ele sunt temporare. Cea mai importantă ar fi ptoza palpebrală, care poate să apară în urma injectării în exces a substanței.
Adică ne putem trezi că o sprânceană cade și avem o asimetrie a sprâncenelor și a pleoapelor superioare.
Există un tratament care se dă pentru a diminua efectul. În afară de asta, în lume s-au semnalat doar câteva cazuri de alergii severe, nereprezentative statistic.”, a mai adăugat medicul, potrivit sursei citate mai sus.