Reclamă

De la începutul pandemiei în 2020, îndrăgita sardina s-a alăturat din ce în ce mai mult altor conserve de pește.

Cum ar fi tonul, somonul și macroul, pe rafturile de cămară, bucurându-se de o renaștere a popularității. Pe măsură ce oamenii au redescoperit versatilitatea, durata de valabilitate și deliciul absolut al peștele argintiu mic. Și acum, când restaurantele s-au redeschis în mare măsură, sardinele își fac apariția în tot mai multe meniuri și captează atenția bucătarilor din întreaga lume.

Sardinele sunt pești mici, bogati în nutrienți, care pot fi achiziționați proaspăt sau din secțiunea de conserve a magazinului alimentar. Deși somonul și tonul sunt în centrul atenției atunci când vine vorba de conserve de pește, sardinele merită luate în considerare pentru aroma și beneficiile lor pentru sănătate. În plus, nu trebuie să fii îngrijorat de nivelurile ridicate de mercur. Deoarece sardinele mănâncă plancton, nu alți pești, așa că mercurul nu este o problemă.

Moduri de a le mânca

De ce ar trebui să consumăm mai des sardine. Beneficiile sale sunt incredibile
Pixabay

Sardinele sunt adesea savurate ca aperitiv sau gustare sau ca garnitură de salată sau cadă, dar pot fi la fel de ușor servite ca parte a felului principal”, spune Emma Laing, Ph.D., dietetician nutriționist (RDN) și Director de dietetică la Universitatea din Georgia. „Prezentate pe pâine prăjită sau biscuiți sau în paste sau prăjituri de pește, sardinele pot fi amestecate cu o varietate de ingrediente gustoase.”

Beneficiile pentru sănătate ale sardinelor

Acest pește cu piele argintie oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate pentru creier, inimă și oase. „Sardinele au un echilibru de proteine ​​și grăsimi sănătoase. Care vă pot ajuta să vă simțiți sătul între mese și să vă simțiți mai sătul pentru mai mult timp”, spune Laing. „Sardele nu numai că sunt deosebit de aromate. Dar oferă o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale. Cum ar fi vitamina D, vitamina B12, calciu, fosfor și seleniu. Precum și acizi grași omega-3”.

„Acizii grași omega-3 ajută la prevenirea bolilor de inimă datorită proprietăților lor antiinflamatorii.”, spune Danielle Gaffen, RDN și fondatoarea Eat Well Crohn’s Colitis, o practică virtuală de telenutriție din Statele Unite. „Mâncarea de sardine poate reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Deoarece acestea sunt bogate în omega-3 (acid eicosapentaenoic sau EPA și acid docosahexaenoic sau DHA). Și au un conținut scăzut de grăsimi saturate”.

Vitamine

Și DHA care se găsește în sardine este, de asemenea, bun pentru creier. „Aportul regulat de DHA a fost legat de susținerea memoriei. Și de reducerea ratei declinului cognitiv la adulții în vârstă”, spune Laing. Sardele se laudă cu o cantitate considerabilă de vitamina B12. Care este, de asemenea, importantă pentru sănătatea creierului.

Sardinele au oase mici care oferă un bonus ca sursă bogată de calciu. Trei uncii de sardine scurse conțin 325 de miligrame de calciu. Ceea ce reprezintă aproximativ o treime din doza alimentară recomandată (DZR) de calciu pentru femei cu vârsta cuprinsă între 18-50 de ani. Și bărbați cu vârsta cuprinsă între 18-70 de ani.

Dacă trebuie să creșteți aportul de calciu în alimentație, dar nu mâncați lactate. Cum ar fi iaurtul sau brânza, sardinele sunt o opțiune bună. Deoarece sardinele sunt o sursă de calciu non-lactate, persoanele care sunt intolerante la lactoză, alergice la lactate. Sau au nevoie de mai mult calciu în alimentația lor pot beneficia de această sursă de hrană.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro