De multe ori l-ai avut în casă, însă mai niciodată nu te-ai gândit la beneficiile sale. Are multe beneficii care te ajută să-ți taie pofta de mâncare. Însă, totodată, conferă sațietate pe termen lung. Astfel, dacă o consumi, nu-ți va mai fi foame pentru o perioadă lungă de tim. Iată despre ce aliment este vorba și cum poate fi folosite în mai multe preparate.
Dacă vrei să consumi ceva sățios și sănătos, care nu-ți va afecta organismul, atunci va trebui să încerci asta! Medicul nutriționist Ruxandra Pleșea oferă soluția ideală în acest sens.
Așadar, este vorba despre sardine. Sardinele au o sumedenie de beneficii care te ajută să slăbești considerabil și îți oferă sațietate. Astfel, nu vei mai simți nevoia să mănânci altceva pe tot parcursul zilei.
Care este alimentul care îți taie pofta de mâncare
Sardinele au o mulțime de beneficii. Acestea sunt bogate în omega-3, un lucru foarte greu de găsit în hrana industrializată. De asemenea, sardinele sunt bogate în calciu. Acest pește conține o cantitate mică de metil-mercur față de alți pești și totodată au și o sursă de proteine excelentă.
Astfel, din cauză că au un conținut foarte scăzut de mercur în organism, medicii nutriționiști recomandă sardinele ca fiind un produs pentru detoxifiere.
Cum poți consuma sardinele
Sardinele se pot consuma în diferite feluri. Însă, medicul nutriționist recomandă ca sardinele să nu fie prăjite niciodată în ulei de palmier.
„Nu le consumați niciodată prăjite în ulei de palmier (refolosit de o mie de ori)”, a spus medicul nutriționist Ruxandra Pleșea pe Instagram.
De asemenea, sardinele pot fi făcute la grătar și mâncate alături de o salată. Totodată, sardinele merg alături și de cartofi copți și roșii coapte. Acest pește se mai găsește și în variantă de conservă.
„Fiind bogate în proteine și grăsimi, sardinele taie pofta de mâncare, conferă sațietate pe termen lung. Unele studii leagă sardinele de reglarea leptinei (hormonul sațietății)”, a mai scris Ruxandra Pleșea pe pagina sa de socializare.