Reclamă

Criza financiară nu a fost declarată oficial însă este adusă constant în prim plan în ultima perioadă. Canalele media, internetul, cetățenii români și nu numai, dezbat tot mai apăsat acest subiect. Creșterea prețurilor, inflația, prăbușirea monedei euro, iar mai nou seceta, sunt doar câteva dintre elementele care pot conduce spre această destinație. Astfel, mulți dintre bogații lumii sunt gata oricând să pună la bătaie planul de urgență.

Preferă lichiditățile în detrimentul depozitelor bancare

Acest fapt nu este unul deloc nou pentru cei mai înstăriți oameni din lume. Afaceriștii au avut același plan și pentru criza din 2008-2009, pe care l-au și pus în aplicare. La fel se întâmplă și în prezent când la nivel mondial au fost retrase sume importante de lichidități din conturi. Informația este pe larg dezbătută de săptămâni bune în presa internațională. S-ar părea că bogații lumii aleg această variantă pentru a avea control total asupra propriilor economii.

Investiții în aur

Dacă până de curând, achiziționarea aurului nu mai era deloc de interes, această investiție este din nou „la modă”. Numeroase persoane potente financiar au ales ca într-o astfel de perioadă tulbure să cumpere aur pentru a avea siguranța că banii nu le vor fi „pierduți”. Un exemplu pertinent în acest sens este Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR a ales să își aloce o mare parte din bani acestei investiții. Pe lângă aur, acesta a investit sume considerabile în Fidelis sau tablouri.

Gestionarea unui buget separat pentru traiul zilnic

Deși pare o ipoteză folosită mai degrabă în filme, ei bine, și bogații știu să facă economii. Pentru momente de acest gen, când economia lumii se poate clătina, gestionarea banilor devine o prioritate. Mulți dintre cei potenți preferă să aloce un buget fix traiului pentru o lună, peste care să nu treacă. De altfel, un astfel de sfat este dat celor de rând, mai ales în astfel de situații de criză economică.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro