Cei mai mulți oameni fug de dușurile cu apă rece, dar un astfel de obicei poate avea multe beneficii, dacă este făcut cu măsură, în condiții bune. Un duș cu apă rece este bine venit din când în când, dar există și persoane pentru care este contraindicat să-l facă.
Dușul cu apă rece poate fi considerat un remediu natural pentru mulți, atunci când este făcut ca la carte, în condiții optime. Acesta are foarte multe beneficii pentru organismul uman și este cel mai bine să fie făcut dimineața.
Important este de menționat este că un duș rece nu trebuie să fie ceva extrem. Apa trebuie să fie doar puțin sub temperatura camerei, ca să te bucuri de beneficiile lui.
Beneficiile dușului cu apă rece
Dușurile reci au numeroase beneficii asupra organismului uman:
- te trezește și te pune în funcțiune dimineața. Șocul apei reci pe piele crește aportul de oxigen, ritmul cardiac și vigilența.
- dacă ai mâncărimi sau dacă suferi de afecțiuni ale pielii care provoacă regulat mâncărime, dușurile reci ameliorează senzația.
- -stimulează circulația sângelui, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care experții recomandă dușurile reci.
- reduce durerile musculare după antrenament.
- ajută la pierderea în greutate. Unele celule grase pot genera căldură prin arderea grăsimii, ceea ce se întâmplă și când corpul este expus la frig.
Care sunt contraindicațiile
Deși au foarte multe beneficii, dușurile cu apă rece sunt contraindicate persoanelor care sunt diagnosticate cu boli de inimă sau cu risc de boli de inimă. Cei care se încadrează în această categorie nu ar trebui să facă dușuri reci, potrivit doctorului Helene Glassberg, profesor de la Facultatea de Medicină Perelman de la Universitatea din Pennsylvania.
O scufundare bruscă în apă rece sau chiar un duș ar putea provoca complicații cardiace, inclusiv atac de cord sau accident vascular cerebral (AVC) în cazul anumitor persoane.
Motivul pentru care unii oameni fac bai cu gheață
Unii oameni, în special sportivii sau cei care fac efort fizic mare, aleg să facă periodic băi cu gheață. Motivul pentru care aleg să facă acest lucru este reprezentat de potențialele beneficii pe care le are o astfel de procedură, în special când vine vorba despre dureri și inflamații rezultate în urma activității sportive / fizice.
Băile cu gheață pot avea mai multe efecte bune asupra organismului. O astfel de baie ușurează mușchii dureroși, limitează răspunsul inflamator și poate stimula sistemul imunitar. De asemenea, ajută sistemul nervos central și ameliorează simptomele depresiei, potrivit sfatnaturist.ro.