Reclamă

Există multe lucruri de luat în considerare pentru a vă menține câinele în siguranță în timpul verii.

Pericolele comune includ insolație, purici, căpușe, arsuri solare și înec (nu, nu toți câinii știu să înoate). Un alt lucru la care trebuie să aveți grijă sunt alimentele toxice. Sigur, puiul tău ar putea să strecoare o mușcătură de pui necondimentat de la grătar, dar unele alimente de vară ar putea cauza probleme serioase.

Piersicile și cireșele pot provoca dureri

Aceste fructe populare de vară sunt toxice pentru animale. Experții trag un semnal de alarmă
Pixabay

Vestea bună: fructele de vară, cum ar fi piersici și cireșe, nu sunt în mod inerent toxice pentru câini. Dacă câinele tău primește o cireșă fără sâmburi sau o felie sau două de niște piersici, ar trebui să fie bine.

Din păcate, aceste fructe de vară pot provoca suferință dacă câinele tău doboară o farfurie întreagă. Nu ați dori să exagerați, deoarece prea mult ar putea cauza cu siguranță unele tulburări digestive cu vărsături și diaree. Dar acest lucru se poate aplica aproape oricăror delicii pentru majoritatea câinilor.

Cu toate acestea, sâmburii sunt toxici

Când vine vorba de piersici și cireșe, trebuie să vă faceți griji de sâmburi, frunze și tulpini. Aceste părți, în special gropile, conțin glicozide cianogenice, care sună vag ca cianura – pentru că așa este. Și în timp ce înghițirea unei sâmburi de cireșe poate fi ceva ce am făcut cu toții și este relativ inofensivă cu sâmbura trecută de obicei în scaun. Diferența este – câinii vor mesteca adesea lucrurile destul de bine înainte de a înghiți.

Această mestecare provoacă formarea și eliberarea de cianură. Care interferează cu metabolismul oxigenului câinelui tău. Câinii vor avea pupile dilatate, membrane mucoase roșii aprinse, gâfâi, dificultăți de respirație și vor intra în șoc.

Câinii nu ar trebui să mănânce niciodată struguri

Atât strugurii, cât și stafidele trebuie ținute departe de câini. Ingerarea fructelor ar putea duce la insuficiență renală acută (brută) la câini. În mod ciudat, cercetările nu au identificat încă exact ce substanță din fructe cauzează această toxicitate. Dacă câinele dumneavoastră înghite unul, contactați imediat medicul veterinar.

Avocado este, de asemenea, interzis

Avocado poate fi unul dintre cele mai răcoritoare fructe de vară pentru oameni, dar nu sunt deloc siguri pentru câini. Avocado conține persină, o toxină fungicidă, care poate provoca vărsături, diaree și leziuni miocardice la câini. Groapa poate provoca, de asemenea, sufocare sau un blocaj intestinal. Din nou, dacă câinele tău dă jos unul, contactați imediat medicul veterinar.

Unele fructe sunt sigure

Dacă prietenul tău patruped are poftă de fructe, nu dispera; există o mulțime de soiuri care sunt sigure pentru ei să le consume cu moderație. Bananele sunt un tratament bun din când în când, deoarece au o cantitate decentă de zahăr. Dar sunt și bogate în potasiu, vitamine, biotină și fibre.

Afinele sunt un alt răsfăț sigur, mai ales dacă le folosiți pentru a juca prind. În mod similar, căpșunile și zmeura sunt pe lista aprobată. Portocalele (fără coajă), pepenele fără semințe și fără coajă. Bucăți de ananas sau mango și castraveți fac, de asemenea, tăietură.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro