Reclamă

Cercetătorii sugerează că femeile sunt mai predispuse să raporteze simptome fizice, cum ar fi dureri de cap și stomac deranjat din cauza stresului.

De asemenea, femeile sunt mai predispuse decât bărbații să raporteze că au mult stres. Dar să vedem de ce au nevoie de fapt ambele genuri pentru a putea face față.

Bărbații și femeile reacționează diferit la stres din cauza hormonilor

Bărbații și femeile gestionează stresul în mod diferit. Iată de ce au nevoie de fapt
Pixabay

3 lucruri joacă un rol important în reacția noastră la stres. Acestea sunt cortizolul, epinefrina și oxitocina. La femeile stresate, cortizolul și epinefrina intră în sânge. Iar oxitocina este eliberată din creier, ceea ce favorizează emoțiile.

La bărbați, oxitocina este eliberată în cantități mult mai mici. Astfel încât sunt implicate mai puține emoții.

Femeile și bărbații au un răspuns diferit la stres

Studiile au arătat că femeile au tendința de a se proteja pe sine și pe cei dragi atunci când sunt stresate. Mai multă siguranță pentru ei, înseamnă mai puțin stres. Crearea și întreținerea rețelei lor de prieteni funcționează și ca un remediu pentru femei.

Bărbații, care eliberează cantități mai mici de oxitocină, tind să experimenteze un răspuns de „luptă sau fugă” atunci când sunt stresați. Adică fie o îmbuteliază și scapă, fie ripostează.

Bărbații și femeile au nevoie de activități diferite în timpul stresului

Cercetătorii spun că femeile sunt mai predispuse decât bărbații să spună că citesc pentru a face față stresului. De asemenea, preferă să se conecteze cu oameni și activități. Precum petrecerea timpului cu prietenii sau familia.

Bărbații sunt mai predispuși să spună că fac sport. Și că ascultă muzică pentru a se ajuta să se simtă mai bine.

Femeile sunt mai predispuse decât bărbații să spună că mănâncă ca o modalitate de a gestiona stresul. În timp ce bărbații fac sport pentru că le oferă ceva de făcut.

Bărbații și femeile gestionează stresul în mod diferit și iată de ce au de fapt nevoie

Când sunt întrebate ce ar trebui să schimbe pentru ca voința lor să se îmbunătățească, femeile raportează mai des decât bărbații că au nevoie de mai puțină oboseală. Mai multă energie și mai mult timp.

Se știe că bărbații spun că au nevoie de mai puțină încurajare de la prieteni sau familie. Dar au nevoie de mai mulți bani.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro