Reclamă

Îngrijirea corespunzătoare a unghiilor necesită mult mai mult decât simpla tăiere și pilire la fiecare câteva zile.

Dimpotrivă, sănătatea unghiilor depinde de mulți factori, de la alimentația ta la alegerile tale pentru manichiură până la felul în care îți faci treburile zilnice. Din acest motiv, există multe moduri prin care s-ar putea să-ți rănești unghiile fără să-ți dai seama. Aici, esteticienii ne spun care sunt cele mai comune moduri prin care oamenii își distrug accidental unghiile.

Alegerea salonului

Top 5 moduri în care îți distrugi unghiile. Esteticienii ne spun ce trebuie să facem acasă
Pixabay

Vizitarea unui salon de unghii care nu respectă reglementările privind curățenia și salubritatea vă poate pune în pericol sănătatea unghiilor. Dar și sănătatea generală. Deci, cum poți să-ți dai seama dacă salonul tău este la egalitate? Îndrumările obișnuite sunt dacă în salon există prosoape murdare. Sau dacă personalul nu își ia timp pentru a dezinfecta scaunele de pedichiură între clienți.

De asemenea, veți dori să vă asigurați că pila care este folosită pentru a vă modela unghiile nu are urme. Dacă există urme, fișierul a fost folosit și ar putea conține bacterii. În cele din urmă, uneltele metalice care se află în dezinfectanții la benzinărie sunt un steag roșu. Uneltele trebuie spălate cu apă și săpun pentru a îndepărta resturile, sau uneltele [pot] contamina dezinfectantul. Cere-ți manichiuristului să clarifice dacă nu ești sigur de procedurile de salubrizare ale unui salon.

Sari peste stratul de bază

Când faceți o manichiură acasă, ați putea fi tentată să săriți peste stratul de bază pentru a economisi timp. Din păcate, acest lucru vă poate distruge unghiile. Gândiți-vă la un strat de bază ca o cremă hidratantă înainte de fondul de ten. Îți poate hidrata unghiile și, de asemenea, împiedică oja să-ți păteze unghiile dacă uiți să-ți îndepărtezi lacul după două până la trei săptămâni. Singura modalitate de a remedia unghiile pătate este prin pilirea unghiei, ceea ce poate duce la deteriorarea suplimentară.

Îți decojești oja

Doar pentru că unghiile cu gel sau scufundare se exfoliază nu înseamnă că ar trebui să o renunți la restul drumului. Când dezlipești o manichiură, nu este vorba doar de culoarea pe care o îndepărtezi, ci și probabil că îndepărtezi și un strat de unghie naturală. Unghiile tale sunt formate din multe straturi de cheratina și, în timp, decojirea unei manichiuri îți va slăbi unghiile naturale și le va face să devină casante.

În schimb, îndepărtați-vă manichiura în mod corespunzător. Îmoaie-ți manichiura cu gel sau pudră cu acetonă timp de 10 până la 15 minute pentru a permite produsului să se înmoaie complet. Atunci poate fi împins cu ușurință de pe unghie.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro