Reclamă

Dacă nu știi ce să mai gătești și nu vrei să stai prea mult să gospodărești, rețeta de mai jos poate fi salvarea ta. Cu doar câteva ingrediente simple, care se găsesc în orice bucătărie, vei face un preparat delicios pe care toată lumea îl va aprecia. 

Medalioanele cu broccoli, cartofi și cașcaval te ajută să ieși din orice situație. Dacă vrei să îi prepari micuțului tău un prânz inedit sau să gătești o cină simplă, poți apela la această rețetă. Timpul pe care îl vei petrece în bucătărie va fi unul minim, dar gustul va fi pe măsură.

Ingrediente

  • 50 gr broccoli congelat( o pungă mică)
  • 6 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 300 gr brânză sărată
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prima dată se spală cartofii și se fierb în coajă până ce devin moi. După ce au fiert se lasă puțin la răcit apoi se decojesc mult mai ușor. Separat într-o altă cratiță se pune apă cu puțină sare pe foc, iar când începe să fiarbă se pune broccoli nedezghețat în prealabil. Se lasă la fiert câteva minute până ce leguma devine moale. Ceapa se curăță, se taie în cubulețe și se pune într-o tigaie la încins împreună cu o lingură de ulei.

Social media
După ce s-au decojit cartofii se pun într-un bol încăpător alături de bucățelele de broccoli. Ele se zdrobesc cu o spatulă pentru piure sau cu un mixer vertical. Peste ceastă compoziție se adaugă ceapă călită, ouăle și brânză rasă. Se amestecă totul foarte bine și se adaugă sare și piper.
Cuptorul se încinge la 200 de grade Celsius. Se ia o tavă destul de încăpătoare, se tapetează cu hârtie de copt și se pune inelele metalice de patiserie. Cu ajutorul unei linguri se umple fiecare inel cu această compoziție și merge la cuptor pentru 30 de minute. Când sunt gata se pot servi cu un sos de smântână sau chiar cu un pește, precum somonul la grătar.

Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro