Pe rețeaua de socializare TikTok a devenit viral un clip video. Mai mulți tineri din România se distrează la maxim. În timp ce sunt urmăriți de mașina de poliție și le sunt transmise semnale sonore și acustice pentru a opri autovehiculul, băieții se distrează la maxim. Nu este pentru prima dată când cetățenii sfidează Poliția Român și nu aleg să se distreze, indiferent de consecințe.
Astfel de situații nu mai sunt deloc o noutate. În timp ce pentru polițiști poate fi o muncă destul de grea, pentru vitezomanii noștri puși pe distracție reprezintă încă o amintire de neuitat. De parcă nu ar fi fost de ajuns ilegalitatea pe care au comis-o, întreg momentul nu a putut trece fără a fi imortalizat de camera de filmat a telefonului mobil. Clipul video a ajuns viral pe rețelele de social media.
Tineri urmăriți de poliție se distrează la maxim, cu manele în blană
În timp ce pentru tinerii rebeli fuga de poliție reprezintă o marjă de distracție, cu siguranță nu realizează pericolul la care sunt supuși. Atât ei, cât și restul participanților la trafic.
În timp ce mașina de poliție face tot posibilul pentru a-i ajunge, lor nu le pasă de acest lucru. Probabil au vrut să profite de șansa pe care o au, pentru a ajunge virali pe TikTok, ceea ce au și reușit.
@alinmihai.96 #5pasidebine #politia #sipolitiasavina #misiuneatiktok #run #escapefromthepolice ♬ sunet original – Iliuță Roșca
Fuga de poliție reprezintă infracțiune și pedepsele nu sunt deloc blânde
Tot mai mulți șoferi de pe șoselele din România au ajuns să practice acest ,,sport”. Există și o pedeapsă pentru ei, care poate fi destul de aspră.
,,Pentru nerespectarea semnalelor indicațiilor polițistului au fost 900 de sancțiuni, iar în perioada similară a anului trecut au fost aplicate 1.155 astfel de sancțiuni.
Printre cifrele pe care le-am enumerat se regăsesc și astfel de cazuri când șoferii nu au oprit sau au plecat fără încuviințarea acestuia”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Române Bogdan Ghebaur, potrivit digi24.ro.
Ce spun psihologii despre astfel de comportamente
Pentru a înțelege mai bine ce se află în minte acestor tineri, psihologii vin cu o explicație.
”Putem să vorbim ce înseamnă pentru ei autoritatea, ce înseamnă să sfideze autoritatea, ce le oferă? Adrenalină, nevoia să simtă această adrenalină și să trăiască periculos.
Putem să vorbim de instabilitate emoțională, de tulburări de personalitate”, a explicat psihologul Adina Radu, potrivit sursei citate mai sus.