Bananele sunt grozave pentru orice dietă. Totodată, au o grămadă de beneficii asupra corpului uman. Așadar, pentru a menține bananele proaspete, poți apela la mai multe trucuri rapide și eficiente.
Banana este cea mai preferată fructă din rândul oamenilor. Acest fruct poate contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a unei persoane, în mai multe moduri. De fel, bananele sunt greu de păstrat proaspete. Sunt foarte fragile, iar majoritatea dintre ele se coc foarte repede.
Fructul devine din ce în ce mai moale pe parcurs ce se coace și își pierde farmecul, textura și gustul. Iată cum le putem menține proaspete, pentru o perioadă mai îndelungată.
Cum putem menține bananele mai proaspete
Bananele sunt printre cele mai consumate fructe de către oameni. Mulți dintre noi ne dorim ca banele să rămână proaspete pentru o perioadă mai îndelungată de timp.
În timp, bananele se coc, iar coaja devine maro. Astfel, pe măsură ce se coace, fructul își pierde farmecul, gustul, dar și textura.
În urma unui experiment, un ciorchine de banane au fost ținute într-o caserolă cu bile albastre, iar alt ciorchine ținut pe masa din bucătărie, într-un caston. Spre uimirea tuturor, bananele din caserolă au rămas proaspete chiar și după 8 zile. Însă, cele care au fost lăsate în bucătărie, pe masă, s-au făcut negre, moi și s-au stricat.
Din ziua opt, bananele care au fost ținute în caserolă au fost mutate în frigider și astfel au ținut până la 15 zile. Aceste bile pentru menținerea prospețimii în frigider se găsesc peste tot în magazine, la prețuri pentru toate buzunarele. Pliculețul dn interiorul bilei este indicat să fie schimbat odată la 60 de zile.
Însă, dacă nu avem aceste bile, putem cumpăra banane verzi și le putem păstra la temperatura camerei. Un alt truc inedit este să înfășori codița în folia de plastic.