Reclamă

Stările de anxietate reprezintă o parte normală a vieții umane. Astfel, există o multitudine de factori și situații care o pot declanșa. Din punct de vedere evolutiv, rolul fricii este să ne protejeze de pericole. Extremele însă pot crea probleme. Lipsa fricii poate duce la comportamente riscante care pot pune în pericol integritatea persoanei sau chiar viața, iar frica exagerată produce un disconfort emoțional subiectiv dificil de tolerat. Pentru că mediul online este plin de oameni care caută diferite tratamente în combaterea acestei tulburări, un viitor medic a distribuit pe contul său de TikTok un videoclip în care vorbește despre principalele modalități de a ameliora anxietatea.

Anxietatea, boala secolului

După cum probabil toată lumea a mai auzit, anxietatea este un sentiment de îngrijorare și de neliniște. Reprezintă adesea un răspuns disproporționat la o situație de zi cu zi.  Factorii declanșatori pot cauza o gamă largă de simptome. Senzațiile de panică și neliniște asociate pot interfera cu activitatea cotidiană.

Un tânăr, viitor medic, a împărtășit cu urmăritorii săi care sunt cele mai frecvente moduri de a scăpa de anxietate. Printre sfaturile sale se regăsesc și formele de relaxare, cum ar fi sportul, plimbarea într-un parc sau ieșitul în natură.

„Cred că e important ca fiecare dintre noi să facă asta măcar 30 de minute pe zi. Indiferent că ieșim într-un parc sau ieșim la alergat sau la late activități fizice care ne plasează într-un mediu natural cât mai plăcut nouă. De altfel, un mediu care ne ajută să ne relaxăm. Vă recomand să faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi. Vă va ajuta psihic”, a susținut tânărul.

@thetrvlrr Sper sa ajunga la cine are nevoie! ?? #fy #fyp #foryoupage #foryourpage #thetrvlrr #anxietate #depresie #mentalhealth #overthinking ♬ Sad Emotional Piano (main version) – DSproductions

Simptomele comune ale anxietății

  • Stare de neliniște sau agitație
  • Probleme de concentrare
  • Îngrijorare excesivă
  • Tensiune musculară
  • Tulburări ale somnului
  • Evitarea/ limitarea expunerii la situații sociale
  • Fobia specifică
  • Atacuri de panică
  • Probleme în luarea deciziilor

Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro