Reclamă

Fără doar și poate, porumbul este vedeta sezonului cald. Fiert, sau făcut pe grătar, românii sunt mari consumatori al acestuia. Cu toate acestea, cu siguranță nu v-ați fi gândit care sunt beneficiile care vin la pachet cu consumul de porumb. 

În articolul de față, veți descoperi cele mai importante beneficii ale consumului de porumb. Când le vei afla, vei consuma și mai mult!

Beneficii pentru sănătate

Porumbul este o sursă excelentă de potasiu , un nutrient esențial. Potasiul ajută la reglarea sistemului circulator , menținând un flux sanguin adecvat și  bătăi puternice ale inimii. Nivelurile scăzute de potasiu pot duce la o afecțiune potențial gravă numită hipokaliemie .

Sănătatea ochilor

Porumbul conține luteină , un carotenoid similar vitaminei A care se găsește mai frecvent în fructe și legume. Luteina este cunoscută pentru reducerea riscului de degenerescență maculară , cataracte și alte afecțiuni oculare.

Social media

Bun pentru digestie

Porumbul este bogat în fibre alimentare , care sunt necesare pentru menținerea unui stil de viață sănătos. Fibrele sunt cea mai mare parte din alimentele pe bază de plante pe care corpul dumneavoastră nu le digeră. Deși nu este digerabilă, fibra din porumb oferă multe alte avantaje, cum ar fi reglarea mișcărilor intestinale , gestionarea nivelului de zahăr din sânge și multe altele.

Tratează prostata

În plus, porumbul conține antioxidantul quercetină. Cercetătorii au găsit dovezi puternice că quercetina joacă un rol important în tratarea prostatitei care afectează mulți bărbați.

Alzheimer și demență

Quercetina poate avea, de asemenea, un efect protector împotriva Alzheimer și a demenței. Oamenii de știință au descoperit că quercetina protejează celulele neuronale și reduce neuroinflamația, reducând potențial incidența demenței.

Nutriție

Porumbul conține vitamina B6 , un nutrient necesar pentru menținerea nivelurilor sănătoase de piridoxină. Deficitul de piridoxină poate provoca anemie și poate crește riscul de a dezvolta boli de inimă , depresie și sindrom premenstrual .


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro