Reclamă

Sezonul estival al acestui an a fost extrem de așteptat, mai ales după doi ani de pandemie și numeroase restricții. Cu toate că mulți români și-au dorit o vacanță pe litoralul românesc, prețurile nu sunt pentru buzunarele tuturor.

Inflanția a avut și ea un rol important și patronii din domeniul horeca au de suferit. Scumpirile s-au ținut în lanț, de la gaze, la electricitate, alimente sau diverse servicii. Nici măcar băuturile au fost lipsite de scumpiri. Prețurile pentru băuturi au luat-o razna în stațiunile de pe litoral. În Costinești este 7-8 lei, iar în Mamaia poate ajunge chiar și 15 lei. Turiștii sunt revoltați pe creșterea uriașă, dar nu pot lăsa sejurul la mare pe altădată. 

Horeca a avut mari pierderi în ultimii ani, astfel că s-au prețurile au fost majorate. Proprietarii încearcă să își scoată pierderea avută în timpul pandemiei. Statisticile au arătat că prețurile au crescut între 15-20% față de anii precedenți.

„Tarifele au crescut între 15 şi 20 %, evident, creşterea cea mai mare se înregistrează pe vârful de sezon, acolo unde şi cererea este cea mai mare, de altfel. Cu toate acestea, ne aşteptăm la o vară foarte plină.”, a spus Corina Martin, agent de turism.

Social media

Cât costă un prânz pe litoral

În momentul în care mergi în vacanță, îți dorește să te bucuri de cele mai gustoase preparate și alegi locațiile cunoscute și apreciate. Cu toate astea, prețurile la restaurante au crescut, la fel ca și cazarea. Mai mulți internauți au postat nota de plata din diferite locuri, iar plata era amețitoare.

Pentru o simplă pizza prețul poate varia între 60 și 100 de lei, în timp ce în restul țării costă și 30 de lei. O porție de hamsie la 200 de grame la un restaurant din Mamaia costă 35 de lei, în condițiile în care anii trecuți era mai ieftin. Stațiunea Mamaia rămâne în continuare cea mai scumpă, dar este și cea mai populară printre opțiunile românilor.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro