Reclamă

Vodca este o băutură populară în întreaga lume.

Dar foarte puțini știu despre beneficiile de frumusețe ale vodcii. Dacă ești îngrijorat de aspectul tău și îți place vodca în același timp, atunci poți folosi băutura care are un truc de casă pentru a te înfrumuseța.

Vodca vă curăță pielea

Top 5 mari beneficii de frumusețe ale consumului de vodcă
Pixabay

Vodca este preparată din ingrediente naturale precum cartofi, cereale și viță de vie. Este supus fermentației și apoi este amestecat cu diverse alte ingrediente pentru aromatizare și branding. Dar vodca, în forma sa cea mai pură, este încă un ingredient natural.

Puteți folosi această băutură alcoolică pentru a vă curăța și a tonifia pielea. Din cauza poluării și a expunerii la soare, pielea noastră este deteriorată zi de zi. Astfel, necesită reparații, la fel ca un vehicul uzat de zi cu zi. Vodca vă poate aduce beneficii pielii în acest sens. Începeți prin a pregăti o mască de față pe bază de vodcă. Pentru aceasta ai nevoie de:

0,15 de vodcă

1 lingură suc de lamaie

½ linguriță ceai de măceșe fiert puternic

Amestecați-le pentru a pregăti o soluție. Aplicați acest lucru pe piele și masați timp de câteva minute. Păstrați masca pe piele timp de 5-10 înainte de a o spăla.

Pentru a elimina această mască de față, puteți folosi bumbac pentru a șterge lichidul și apoi vă spălați fața. Veți vedea instantaneu o piele mai clară, care va dura multe ore.

Vodca este un remediu anti-îmbătrânire

Pe lângă curățarea feței, votca vă poate tonifica și pielea. Te va face să arăți mai tânăr și întinerit. Pentru cerințele tale anti-îmbătrânire, probabil că folosești loțiuni. Ei pretind că închid porii pielii. Dar, în realitate, niciunul dintre produsele cosmetice nu face acest lucru. În schimb, formează un strat deasupra pielii. De aceea, mulți oameni se plâng de iritația pielii după utilizarea acestor produse.

Vodca este făcută din cartofi și viță de vie. Acestea strâng porii și previn pliurile și ridurile pe lângă formarea stratului. Datorită naturii sale antiseptice, nici nu permite creșterea bacteriilor pe piele. Deci, atât bărbații, cât și femeile vor beneficia de vodcă pentru a arăta mai tineri.

Pentru a pregăti o mască de față, amestecați trei linguri de vodcă și o lingură de apă de trandafiri cu două căni de apă filtrată. Puteți fie să masați soluția pe piele, fie să o puneți într-o sticlă de apă și apoi să o pulverizați pe piele. Lăsați soluția câteva minute. Apoi ștergeți-l cu un tampon de bumbac și desfundați-vă porii pentru ca aceștia să respire.

Făcând acest lucru o dată pe săptămână, pielea ta va aduce beneficii în multe feluri.

Îndepărtați machiajul cu vodcă

Dacă îți place să porți machiaj toată ziua sau munca ta impune acest lucru, atunci vodca te poate ajuta să-l îndepărtezi la sfârșitul zilei. Acest lucru se datorează faptului că votca este un agent de curățare. Luați câteva picături de vodcă și 2 căni de apă și spălați-vă fața. Acest lucru ar trebui să elimine toate produsele chimice pe care le-ați aplicat pe față.

Terapia cu vodcă pentru un păr strălucitor

S-ar putea să fi auzit despre modul în care berea ajută la sănătatea părului. Nu berea este cea care aduce beneficii pielii, ci alcoolul. Vodca este o băutură spirtoasă, iar băuturile spirtoase au în ele aproximativ 30-40% alcool. Acest lucru îi face un candidat excelent pentru tratamentul părului.

Aplicând vodcă pe păr, puteți reduce încrețirea părului. Nivelurile sale scăzute de pH și conținutul ridicat de acid pot lucra în jurul cuticulelor și vă pot oferi un aspect strălucitor pe tot parcursul zilei. Dar nu este înțelept să aplicați vodcă direct în păr. În schimb, trebuie să pregătiți o mască de păr pe bază de vodcă. Pentru aceasta, luați următoarele ingrediente:

0,50 de vodcă

1 lingură maioneză

1 ou bătut

1 lingură miere

1 lingură ulei de măsline

Se amestecă toate ingredientele și se lasă deoparte 10-15 minute. Apoi umeziți-vă părul și aplicați amestecul. Masați bine părul și scalpul și lăsați-l timp de aproximativ 10 minute. Spălați-vă părul. Această mască de păr va oferi, de asemenea, condiționarea necesară și hrănirea părului din interior. Deci nu trebuie să aplicați un balsam separat.

Vodca luptă împotriva mătreții și întărește părul

Un beneficiu pe termen lung al aplicării vodcii pe părul tău este părul puternic fără mătreață. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți părul uscat, ceea ce provoacă pierderea părului. Mătreața poate accelera acest proces prin descuamarea pielii scalpului. Dar cu băutura alcoolică preferată, vodca, le puteți opri pe ambele.

Dacă suferiți de mătreață și căderea părului, atunci puteți amesteca o cană cu apă cu 1 lingură de votcă. Puteți aplica apoi acest lucru pe păr după șamponare și condiționare. Acest lucru elimină acumularea de produs și firele.

Un alt remediu este să folosești vodcă cu câteva picături de lămâie și rozmarin. Lămâia vă va decolora și oxida părul, în timp ce rozmarinul vă va oferi uleiul necesar. Amestecă ingredientele și păstrează-le într-un loc sigur timp de două zile. Masați părul înainte de a face duș și apoi spălați-vă bine părul.

Ar trebui să alegeți remediul cu care vă simțiți confortabil.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro