Reclamă

Conform statisticilor recente, aproximativ 323 de milioane de oameni la nivel global folosesc aplicații de întâlniri online de pe telefoanele lor.

Iar veniturile din aplicațiile de întâlniri au înregistrat creșteri uriașe din 2015, ajungând la 5,61 miliarde de dolari în 2021. Acest lucru arată cât de mulți oameni încearcă să găsească dragostea prin telefoanele lor, deoarece interacțiunile sociale par mai greu de luat parte în zilele noastre.

Faceți o verificare rapidă a antecedentelor

Top 5 moduri în care vă puteți proteja atunci când utilizați aplicații de întâlniri online
Pixabay

În aplicațiile de întâlniri, există mulți oameni care creează profiluri false cu imagini care nici măcar nu le aparțin. Primul lucru de făcut dacă o imagine pare prea perfectă este să căutați imagini și să faceți o căutare inversă. În acest fel, veți putea verifica de unde provine imaginea. Un alt mod în care vă puteți proteja este prin introducerea numelui lor în bara de căutare.

Desigur, acest lucru este util atunci când ai vorbit cu cealaltă persoană de ceva timp. Și ea ți-a furnizat numele complet. Dacă au antecedente penale, de exemplu, acesta ar putea apărea în rezultatele căutării.

Evitați profilurile suspecte

Unele profiluri au 0 sau doar 1 poză și foarte puține, dacă există, informații despre ele. De asemenea, nu au conturi de rețele sociale conectate și nu au hobby-uri și aprecieri selectate.

Acest lucru este foarte suspect pentru persoanele care folosesc aplicații de întâlniri și ar trebui să tratați acele conturi cu prudență. Cel mai bine este să nu interacționați deloc cu ei și chiar să le blocați dacă ceva este cu adevărat în neregulă.

Căutați persoana pe rețelele sociale

Dacă ai căutat poza lor online și apar profilurile lor de pe rețelele sociale, poți să cercetezi puțin. Da, s-ar putea ca persoana să fie reală. Dar s-ar putea să te și pescuiască pe tine și pe alții cu aplicații de întâlniri. De exemplu, ar putea spune că sunt foarte atletici și fac mereu mișcare. Cu toate acestea, dacă rețelele lor de socializare nu au nicio imagine cu ei făcând exerciții, sunt șanse să te fi mințit.

Motivul din spatele acestui lucru este că vor să se dezvolte pentru a-ți câștiga încrederea. Ei vor să cunoască o mulțime de informații personale și ar putea chiar să vă expună la programe spion prin linkurile pe care vi le trimit. În acest fel, ei pot afla detaliile cardului dvs. și poate chiar să vă fure identitatea.

Nu împărtășiți prea multe detalii de la început

Este important să vă cunoașteți înainte de a vă întâlni în persoană. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să vă expuneți detaliile personale. De exemplu, nu dezvăluiți adresa casei sau a locului de muncă și asigurați-vă că numărul de telefon nu este online pe niciun site web. Cum ar fi LinkedIn.

De asemenea, ar trebui să vă protejați adresa de e-mail. Deoarece cineva poate avea acces la ea și poate afla mai multe despre dvs. și afacerea dvs.

Nu acordați niciun ajutor financiar

Escrocherii romantice sunt în creștere, iar din 2019 până în 2020, victimelor au fost furate peste 304 de milioane de dolari. În aceste cazuri, presupusul pretendent cere bani pentru că are mare nevoie și jură că ți-o va da înapoi foarte curând.

Sau ar putea cere bani pentru a veni să vă vadă dacă locuiți departe unul de celălalt. Oricare ar fi cazul, nu ar trebui să dai niciodată bani cuiva pe care abia îl cunoști.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro