Reclamă

O faci fără a gândi, dar această mică acțiune are o serie de beneficii.

O bucată de gumă poate salva un sărut, te poate scuti de a jigni un coleg cu respirația de după prânz sau îți poate oferi împrospătarea de care gura ta are nevoie. Dar știați și că guma de mestecat are o mulțime de beneficii pentru sănătate?

Subțiază talia

Top 5 motive care te vor face să cumperi gumă de mestecat
Pixabay

Potrivit unui studiu al Universității din Liverpool, guma de mestecat îți poate reduce puțin pofta. Ceea ce te poate ajuta să faci alegeri mai bune alimentare. În medie, mestecatorii de gumă din studiu au mâncat cu 36 de calorii mai puține decât cei care nu au mestecat gumă. Acest lucru nu sună chiar atât de ofertant. Dar dacă elimini 36 de calorii din dieta ta în fiecare zi, se adună.

Arde calorii

Sigur, arzi doar 11 calorii pe oră din mestecatul unui gumă de gumă. Dar înmulțiți asta cu câteva ore și este posibil să radeți cu 50 de calorii în plus din ziua dvs.

Păstrează-ți dinții sănătoși

Atâta timp cât este fără zahăr, guma de mestecat timp de 20 de minute după ce ați mâncat vă poate ajuta să vă protejați dinții prin îndepărtarea resturilor alimentare. Și creșterea fluxului de salivă. Saliva iti intareste smaltul dintilor. Deoarece transporta fosfat si calciu.

Îmbunătățiți memoria

Când mesteci gumă, aceasta crește fluxul de sânge către creier. Acest lucru are o mulțime de efecte pozitive, inclusiv îmbunătățirea memoriei. În cercetarea sa, profesorul Andrew Sholey a descoperit că memoria ta pe termen scurt ar putea fi îmbunătățită cu 35% prin mestecarea unui gumă. Dar fiți atenți. Mestecatul în exces vă poate scădea memoria pe termen scurt.

Combate somnolența

Dacă te străduiești să fii atent la locul de muncă, guma de mestecat ar putea fi soluția simplă pe care o cauți. Un studiu a arătat că guma de mestecat poate combate somnolența. Orice cu aromă de mentă este cea mai eficientă gumă pentru a lupta împotriva căscăturilor de la amiază.

Reduce arsurile la stomac

Urmărirea unei mese cu un bețișor de gumă poate reduce nivelul de acid din esofag. Acest lucru poate ajuta la reducerea refluxului de acid și arsurilor la stomac.

Reduce depresia

Guma de mestecat de două ori pe zi timp de două săptămâni a redus anxietatea, depresia, oboseala. Și alte boli psihice la pacienți în timpul unui studiu din 2011.

Elimina greața

Gumele de mentă sau de ghimbir fără zahăr de toate felurile pot calma un stomac deranjat. Fie că este vorba de greturi dimineții sau de rău de mișcare. Menta și ghimbirul sunt remedii naturale pentru greață. Dacă sunteți în căutarea unor modalități mici de a vă îmbunătăți sănătatea, încercați să mestecați o gumă de mestecat în loc să întindeți mâna după un desert. Îți vei mulțumi mai târziu.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro