Reclamă

Injecțiile cu acid hialuronic sunt pe primul loc în topul procedurilor de transformare la nivelul feței. Femei din întreaga lume apelează la medicul estetician pentru a beneficia de injecțiile cu această substanță. În România, numeroase tinere au optat pentru a-și augmenta buzele cu renumitul filer.

Deși procedura este prezentată ca fiind una minim invazivă, totuși, cele care merg la medic pentru această tehnică trebuie să cunoască și posibilele efecte negative ale injecției.

Ce complicații pot să apară

Acidul hialuronic este cea mai utilizată substanță de umplere din industria dermato-cosmeticii. Procedura este una simplă, acesta fiind folosit pentru o serie de puncte bine determinate. Mai exact, la nivelul buzelor, pomeților, dar și al bărbiei. Deseori, acidul hialuronic este confundat cu botoxul. Acesta din urmă este utilizat strict pentru riduri, având o consistență diferită. Multe femei se feresc de botox din cauza faptului că „blochează” expresivitatea feței.

Acidul hialuronic însă are în compoziție și un procent mare de apă. Este considerat un filer sigur, care nu aduce efecte adverse. Totuși, multe dintre femei se confruntă cu o serie de complicații după injectare.

Edem sau echimoze

Este imperios necesar ca orice tip de injectare cu acid hialuronic să fie realizată de medicul estetician. Inserția substanței se realizează în câteva puncte cheie. În cazul în care este acidul hialuronic este introdus necorespunzător pot apărea reacțiile adverse. Edemul sau umflătura este una dintre cele mai comune. Aceasta durează până la 4 zile, în funcție de zona tratată.

De asemenea, poate apărea roșeața sau chiar echimoze(vânătăi) în locul în care a fost realizată procedura.

Migrarea sau deplasarea acidului

Această complicație le sperie cel mai mult pe pacientele care ajung în cabinetul medicului. În cazul în care acidul nu este injectat de către un specialist, conform unei tehnici, acesta poate migra. Astfel, din punct de vedere estetic, procedura devine un eșec.O astfel de metodă de înfrumusețare costă între 1200 și 2500 de lei în funcție de zona și calitatea substanței.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro