Reclamă

Din cauza crizei, tot mai multe produse și alimente de pe rafturile magazinelor se scumpesc. Așadar, acum a venit și rândul cărnii de porc. Aceasta ar putea să se scumpească cu până la 40% față de anul trecut. 

Mierea, cerealele, dar și carnea de porc s-ar putea scumpi curând cu până la 40% mai mult față de anul trecut. Seceta și lipsa ploii provoacă pagube imense pentru producția alimentară. Așadar, din acest motiv, prețurile vor urma să explodeze în următoarea perioadă.

social media

Cât va costa carnea de porc în magazine

În prezent, un kilogram de carne de porc costă în jur de 30 de lei. Ei bine, va trebui să vă pregătiți, deoarece nu veți mai da atât de puțin. După ce aceasta se va scumpi, va trebui să scotem din buzunar chiar și 42 de lei pe kilogram.

„Seceta a avut un impact atât asupra culturilor de toamnă, adică a grâului și orzului, cât și asupra rapiței, dar va avea repercusiuni și asupra culturilor de primăvară, în special porumbul și floarea soarelui”, spune Alina Crețu, directorul Asociației Producătorilor de Porumb din România.

De asemenea, Președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România, a mărturisit că fermierii nu au reușit să-și revină după creșterea recentă a prețurilor la energie. Totodată și peste porcină a reprezentat o lovitură uriasă pentru această industrie.

„În România producem doar 20-25% din consumul național de carne de porc proaspătă. Suntem și mai îngrijorați pentru că de fiecare dată când apar urgențe de secetă, furajul se scumpește”, spune Ioan Ladoși, președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România.

Uleiul s-a scumpit drastic

Desigur, carnea de porc nu este singurul aliment care se va scumpi. Uleiul de floarea soarelui a ajuns să coste chiar și 15 lei, iar seceta a făcut ravagii și în rândul culturilor de floarea soarelui.

„Seceta a făcut ravagii la culturile de floarea soarelui. N-a mai plouat din luna mai, când oricum a plouat foarte puțin, poate cinci litri de apă pe metru pătrat”, spune un apicultor.


Reclamă

Share.

Am absolvit facultatea de jurnalism din cadrul universitatii Hyperion in anul 2021. Recent, am lucrat intr-o companie multinationala (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ca editor de productie in limba engleza. Sunt o persoana modesta, matura si curioasa. Fiind la inceput de cariera doresc sa ma perfectionez si sa-mi dezvolt abilitatile si cunostiintele.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro