Reclamă

Tot mai intens se vehiculează faptul că Occidentul se va confrunta cu o criză financiară, dar și alimentară.  De altfel, mulți dintre românii sunt panicați de această situație. În timp ce o parte dintre cetățeni se bucură de vacanțe, alții au început să se aprovizioneze cu alimente neperisabile.

Făina, uleiul, mălaiul sau orezul sunt la mare căutare pe piață.

Ministrul Agriculturii îi liniștește pe români

Petre Daea a preluat din nou cârma Ministerului Agriculturii recent. Acesta și-a preluat imediat sarcinile de lucru, mai ales că agricultura se confruntă cu un am secetos. Deși situația este prezentată pe diverse canale media ca fiind una critică, oficialul susține altă variantă. Petre Daea vrea să îi liniștească pe români în ceea ce privește situația producției de grâu din acest an. Politicianul susține că România are toate rezervele de grâu pentru a asigura uzul intern în acest an.

Am trecut de 60% şi la recoltatul grâului şi ce avem până acum ne arată că vom avea, şi suntem siguri de acest lucru, cantitatea de grâu necesară consumului intern. Nu o să vă dau producţiile, pentru că nu aş vrea să influenţez piaţa.„, conform Agerpres.

Aceeași situație este valabilă și în cazul orzului. Ministrul a precizat că și această producție este rezonabilă.

Care sunt cele mai afectate regiuni de secetă

Lipsa precipitațiilor a dus la o secetă severă în multe zone ale țării.Conform ministrului Petre Daea, cele mai afectate sunt județele Vrancea, Galați și Buzău.Primul dintre acestea la gradul de afectare este Vrancea.

Nu doar în zona de câmpie, seceta a pus stăpânire pe holde. Inclusiv la munte, în zonele unde este cultivat cartoful sau porumbul, fermierii se confruntă cu astfel de situații.Cifrele finale ale producției agricole din acest an vor putea fi reperate abia în această toamnă. Rămâne însă se văzut cum vor gestiona autoritățile această situație.

 

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro