Reclamă

Ești și tu cineva care a aruncat cojile de ceapă și usturoi după ce le-a folosit în bucătărie?

Atunci trebuie să te oprești și să citești asta! Este imposibil să ne imaginăm gătitul indian de zi cu zi fără cele două legume aromate – ceapa și usturoiul. De la adăugarea unei arome puternice la delicatese până la îmbunătățirea coeficientului de sănătate al meselor, ceapa și usturoiul sunt mult mai mult decât doar potențiale de gust. Iată cum puteți reutiliza cojile de ceapă și usturoi în mai multe moduri interesante.

De ce să păstrați cojile?

Iată de ce nu ar trebui să aruncați niciodată cojile de ceapă și usturoi. Beneficiile sunt uimitoare
Pixabay

Atât usturoiul, cât și ceapa sunt pline cu bunătatea unor nutrienți precum minerale, vitaminele A, C, E și antioxidanți. De fapt, cojile de ceapă sunt o sursă bogată de flavonoide cunoscute sub numele de Quercetin, un antioxidant puternic cu proprietăți antiinflamatorii.

In cazul usturoiului isi pierde zeita atunci cand sunt indepartate cojile, asta poate suna ciudat, dar este adevarat! Cojile de usturoi conțin antioxidanți fenilpropanoizi, care ajută la protejarea inimii prin reducerea nivelului de colesterol rău, întărește imunitatea și încetinește îmbătrânirea. Astfel, reutilizarea acestor coji poate merita efortul.

Aromă de fum perfectă

Ceapa și usturoiul sunt cunoscute pentru aroma lor atrăgătoare și puternică, dar știți că prăjirea uscată a cojilor de ceapă și usturoi poate fi folosită pentru a adăuga o aromă de fum la multe delicatese! Acesta este un fapt despre alimentele de la restaurant despre care nu vi s-a spus niciodată. Da, prăjiți cojile uscate până devin carbonizate, măcinați și depozitați într-un recipient. Adăugarea acestui amestec la delicatese poate da acea aromă perfectă de fum

Faceți mâncăruri de orez sănătoase

Adăugarea de coji de ceapă și usturoi în timp ce gătiți orezul poate adăuga mai multă hrană orezului. De fapt, adăugarea acestuia la biryani și pulao poate face mâncarea mai aromată, dar nu uitați să îndepărtați coaja.

Adăugați grăsimea de la sosurilor

Fără îndoială, adăugarea de pastă de ceapă sau ceapă rasă face ca curry, sosuri și supe să fie groase. Dar dacă vrei să crești consistența curry-ului sau a supei, adaugă în supă cojile de ceapă, odată ce curry-ul capătă o textură groasă, îndepărtează cojile cu ajutorul unei spatule și bucură-te de un curry sau supă delicioasă.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro