Reclamă

Dintotdeauna oricărei femei gospodine i-a revenit responsabilitatea de a spăla rufele ori de câte ori a considerat că este necesar s-o facă. S-a gândit la produsele de spălat sau la modalitatea de a o face. Însă, a trebuit să știe că există zile în care nu se spală și că e necesar să evite s-o facă.

Care sunt zilele în care nu ai voie sub nicio formă să speli

Conform tradițiilor din popor și superstițiilor existente de când lumea, există anumite zile din săptămână când este absolut interzis să speli rufele. Mergând pe repere religioase, vă prezentăm astăzi câteva tradiții. Acestea au în vedere zilele din săptămână când nu ar fi bine să speli.

„Orice zi are vibrația ei și informația ei. Ziua de Vineri ține de Parascheva și de Sfânta Vineri. Povestea mama noastră când eram noi foarte mici și își construise casa. A lucrat și sâmbăta și duminică, nu ținea sărbătorile, avea patru fete.

A spus ca a visat-o pe Sfânta Vineri. Care era plină de vopsea, de va. A întrebat-o de ce era așa. Sfânta Vineri i-a zis că lumea nu o sărbătorește.”, a spus Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul unei misiuni televizate.

 Pariu că nu știai asta! În ce zile din săptămână este complet interzis să te speli
pixabay.com

Superstiții legate de spălatul rufelor

Rufele nu se spală la mașina de spălat atunci când suntem în post. Asta pentru că putem avea parte uneori de sărbători triste. Și se spune că ne paște ghinionul dacă facem acest lucru.  De asemenea, nu e recomandat să spălăm haine pe 1 ianuarie.

Dacă vom face acest lucru, se spune că vom avea parte numai de suferințe pe plan amoros. Dacă speli rufe din prima zi a anului, înseamnă că-ți vei spăla norocul.

Se spune că în primele zile din iunie este bine să spălăm rufe pentru a atrage prosperitatea în viața noastră. În plus, dacă o femeie va refuza să spele hainele soțului ei, superstițiile spun că acesta va deveni zgârcit față de ea și familie.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro