Expunerea excesivă sau neprotejată la soare poate duce la arsuri solare, riduri, degenerare a pielii și chiar cancer de piele.
Este important să vă protejați pielea de expunerea la soare în fiecare zi pentru a preveni deteriorarea pielii. Există multe tipuri diferite de protecție solară disponibile, care sunt desemnate de factorul de protecție solară (SPF), ingrediente, rezistență la apă și dacă blochează razele UVA sau UVB.
Alegerea tipului corect de protecție solară pentru utilizarea și tipul de piele este importantă pentru a menține o piele sănătoasă.
Alegeți un număr SPF
Numărul SPF vă spune ce procent din razele UVB sunt absorbite de crema de protecție solară. De exemplu, SPF 30 absoarbe aproximativ 97% din razele UVB. SPF 50 absoarbe aproximativ 98% din razele UVB, în timp ce SPF 100 poate bloca aproape 99% din razele UVB. Prin urmare, ai putea crede că, dacă cheltuiești mai mult pe un produs cu SPF 100, atunci vei fi absolut în siguranță la soare. În realitate, protecția acestuia împotriva razelor UVB este cu doar 2 la sută mai mare decât cea a SPF 30.
SPF se referă doar la blocarea razelor UVB, nu a razelor UVA. Ambele vă pot deteriora pielea. S-a demonstrat că SPF-urile cu grad mare de protecție permit razelor UVA să ajungă la piele, fără a oferi o protecție mult mai bună împotriva razelor UVB.
Evitați parabenii și ingredientele nocive
Asigurați-vă că, protejându-vă pielea de soare, nu vă expuneți la alte elemente dăunătoare. Multe creme de protecție solară conțin parabeni, care pot crește ratele de cancer de sân și pot facilita dezvoltarea melanomului! Oxibenzona poate distruge pielea și poate cauza urticarie și alte probleme. Palmitatul de retinil poate crește riscul de cancer atunci când este expus la soare. Ai grijă la ingrediente ca acestea pentru a te asigura că, crema ta de protecție solară nu îți va face mai mult rău decât bine.
Folosiți protecție solară rezistentă la apă dacă veți înota
Cremele de protecție solară nu mai au voie să fie etichetate „rezistente la apă”, deoarece toate se spală în apă după un timp. Dar crema de protecție solară rezistentă la apă vă poate permite să rămâneți în apă timp de aproximativ 80 de minute înainte de a fi nevoie să o aplicați din nou. Dacă intenționați să înotați sau să transpirați, probabil că veți dori o protecție solară rezistentă la apă. Dar rețineți că va trebui reaplicat la fel ca orice altă protecție solară.
Evitați spray-urile de protecție solară și alegeți în schimb cremele
Spray-urile și cremele nu sunt la fel. Încercați să evitați spray-urile de protecție solară și alegeți în schimb o cremă. Cu spray-urile, este foarte ușor să ratezi un loc și, de asemenea, ridică îngrijorări cu privire la inhalarea produsului. Cremele au mai multe șanse să asigure o acoperire completă și nu riscați să le inhalați.