Reclamă

Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pretind unii oameni că este.

Este nevoie de ore lungi de muncă grea, multă consecvență și dorința de a-și atinge obiectivele dorite.

Pe lângă antrenamentul regulat, transpirația în sală și încercarea de noi exerciții intense, este crucial să mănânci sănătos, curat și echilibrat. În timp ce majoritatea oamenilor echivalează sănătos cu alimentele lipsite de gust și neapetisant, există un tip de alimente care nu numai că sunt bogate în nutrienți, ci și delicioase și anume fructele de mare.

Sărace în calorii și bogate în proteine ​​slabe, majoritatea produselor din fructe de mare. Cum ar fi peștele, crustaceele, scoicile etc. sunt foarte sănătoase și grozave pentru greutate.

Beneficiile consumului de fructe de mare pentru pierderea în greutate

Mănânci fructe de mare pentru a pierde în greutate? 3 greșeli de evitat
Pixabay

Peștele, așa cum știm, este o sursă excelentă de proteine ​​slabe. Care vă ajută să vă satisfaceți poftele și vă menține sătul pentru o perioadă mai lungă de timp. În plus, peștii grași precum somonul, păstrăvul sau tonul conțin acizi grași omega-3 care contribuie la sațietate. Și țin la distanță poftele nesănătoase. Alegând peștele sau orice alte fructe de mare în detrimentul altor cărni slabe, reduceți considerabil aportul de grăsimi.

Are un conținut foarte scăzut de calorii (probabil cele mai scăzute alimente bogate în proteine). Ceea ce îl face extrem de benefic pentru pierderea în greutate.

Cu toate acestea, există anumite greșeli pe care le puteți face când vine vorba de gătit sau de alegerea fructelor de mare pentru pierderea în greutate. Iată câteva dintre ele de remarcat!

Greșeala 1: Ungerea cu unt în exces

Untul poate ridica aroma oricărui fel de mâncare. Dar dacă devii prea liberal și prea generos în a-l răspândi peste mâncare, se poate adăuga la problemele de creștere în greutate. Dacă ai ales să mănânci pește, ca să-ți amintești de greutatea ta, nu faci greșeala să-l ungi cu prea mult unt.

Deși papilele tale gustative îți vor mulțumi pentru asta, este posibil ca obiectivele tale de slăbire să fie aruncate.

În loc să vă ungeți fructele de mare în cuburi de unt, folosiți ulei de măsline extravirgin și adăugați amplificatori de aromă. Cum ar fi ierburi, condimente sau citrice, recomandă Clinica Mayo.

Greșeala 2: Prăjirea peștelui

Alimentele prăjite au cel mai bun gust, nu-i așa? Dar dacă ești cineva care caută să scadă câteva kilograme și să țină la distanță caloriile suplimentare, evită alimentele prăjite. Chiar dacă este un pește cu conținut scăzut de calorii sau orice alte fructe de mare.

Crisp-ul și crunch-ul s-ar putea să pară divin. Dar va afecta doar obiectivele tale de fitness. Dacă ești în căutarea altor modalități de a-ți găti fructele de mare, poți oricând să apelezi la coacere, la fiert, la grătar.

Greșeala 3: Înțelegerea greșită a peștilor grași

Deși peștii grasi precum somonul, tonul, macroul sau heringul conțin o anumită cantitate de calorii. Iar oamenii ar putea crede că este mai bine să-l evite, experții cred că este grozav pentru cei care încearcă să slăbească. Conținutul de acizi grași omega-3 din peștii grași ajută la îmbunătățirea sațietății și reduce pofta. În plus, este benefic și pentru inima și creierul cuiva.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro