Te-ai întâlnit cu cineva de câteva luni, ați petrecut ore întregi împreună, ați împărtășit fotografii și chiar ai schimbat mesaje neplăcute.
Apoi, din senin, încetează să-ți mai trimită mesaje sau să-ți răspundă la oricare dintre mesajele tale. Ce s-a întâmplat?
Ai fost “fantomat”
Ghostingul este atunci când cineva care obișnuia să fie prietenos sau chiar romantic cu tine întrerupe brusc orice comunicare fără explicații.
În timp ce majoritatea oamenilor se gândesc la ghosting într-un context digital. Adică un prieten sau partener de întâlnire nu mai răspunde la mesaje text, e-mailuri, apeluri etc. Acest lucru se poate întâmpla în toate circumstanțele sociale.
Indiferent de cum se face, ghosting-ul este o realitate sfâșietoare în lumea întâlnirilor de astăzi. A fi lăsat atârnat astfel poate fi zdrobitor pentru stima ta de sine și poate avea un impact enorm asupra emoțiilor tale. De fapt, poate provoca chiar la fel de multă rănire ca și durerea fizică.
Poate fi ca o durere durerea fizică sau rămâne una emoțională
Durerea fizică și emoțională se află pe aceeași cale neuronală în creier. Conform studiilor de cercetare, respingerea socială poate provoca același nivel de durere pe care l-ar provoca o leziune a corpului, deoarece durerea este activată în aceeași regiune a creierului. Unele studii au arătat chiar că administrarea de medicamente pentru ameliorarea durerii. Cum ar fi Tylenol, poate atenua durerea emoțională.
Acest lucru poate explica de ce mulți oameni încearcă să amorțeze durerea pe care o simt consumând alcool sau luând alte droguri sau medicamente. Ceea ce fac ei este de fapt doar amorțirea părții creierului care creează sentimente de suferință emoțională.
Ce sentimente experimentează oamenii în această situație
Poate fi devastator. Oamenii care au fost fantomatici vor petrece adesea ore întregi încercând să-și dea seama ce a mers prost. Iar durerea poate fi intensă.
A fi “fantomă” poate provoca, de asemenea, furie. Care poate fi de fapt un răspuns mai sănătos la situație decât a te tăvăli în tristețe.
Profesioniștii din domeniul sănătății mintale au descoperit că fantoma poate fi clasificată ca o formă de cruzime emoțională. Într-un sondaj online, s-a arătat că cei care au experimentat acest lucru un sentiment crescut de singurătate și neputință. Dar și o scădere a satisfacției față de viață.