Foarte mulți dintre angajații români primesc la final de lună tichetele de masă, pe lângă salariul propriu zis. Însă, puțini sunt cei care știu că mai multe lucruri sunt interzise în ceea ce privește aceste tichete. Se pare că nu ai toată libertatea deplină cu banii tăi.
Legislația care reglementează aceste tichete de masă curpinde o sumedenie de reguli și multe detalii pe care foarte puțini români le cunosc. Cu toate acestea, foarte mulți angajați primesc, în 2022, tichete de masă la finalul lunii pe langă salariul propriu zis.
Ce îți va fi interzis să faci cu tichetele de masă primite de la angajator
Probabil că mulți nu știau acest lucru. Însă, transmiterea tichetelor de masă în acest an se va face pe cale electronică. Astfel, suma de bani va fi transferată salariaților în funcție de numărul de zile lucrate în luna respectivă și conform contractului încheiat. Totuși, ce mai este bine de știut este faptul că aceste tichete de masă nu sunt valabile pentru totdeauna. Va trebui să fi foarte atent la perioada în care aceste tichete expiră. Așadar, dacă nu cheltui toate bonurile de masă până la data de 31 decembrie, acestea nu vor mai fi acceptate începând cu noul an.
Totuși, există anumite tichete de masă care fac excepție de la această regulă. Așadar, tichetele care pot depăși termenul și anume, 31 decembrie, sunt tichetele de masă care sunt emise în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie.
Totuși, un alt detaliu pe care românii trebuie să-l știe este faptul că acest card electronic expriă. Acesta expiră la fel ca și în cazul cardurilor bancare. Trebuie doar să verific data de expirare de pe acesta, deoarece vei risca să nu mai intri în posesia tichetelor de masă până ce îți vei reînnoi cardul, asta în cazul în care este expirat.
Mai mult, din această lunăă tichetul de masă s-a majorat și a ajuns la 30 de lei. Marea majoritate a angajatorilor primeau tichete în valoare de 20 de lei.