Reclamă

Într-o societate aflată constant în evoluție, teama de a nu eșua sau a rămâne în urmă se traduce prin burnout de cee mai multe ori. Asta pentru că dorința de a fi în pas cu cei din jur ne împinge spre munca asiduă, până la epuizare de dragul reușitei profesionale, dar și financiare.

Astfel, multe persoane experimentează acest fenomen deloc confortabil, măcar odată la câțiva ani. Semnele unui burnout sunt extrem de comune însă trebuie să le acorzi o atenție aparte. De altfel, este necesar să te adresezi inclusiv medicului pentru indicații de specialitate.

Semnele clare că suferi de burnout

Senzația de epuizare încă din prima parte a zilei

După un somn odihnitor este esențial să ai energie și mai ales să te simți productiv în activitatea profesională. Atunci când acest lucru nu se întâmplă și încă din prima parte a zilei simți epuizarea, treci printr-un burnout.

Lipsa productivității

Poți observa cu ușurință că nu mai faci cu aceeași eficiență lucrurile are ți se păreau facile la un moment dat. Lipsa productivității este un alt indiciu al „sindromului secolului”, burnoutul. Este în mod cert indicat să iei o pauză de la tot ceea ce făceai până acum și să îți acorzi timp ție.

Lipsa sensului- simți că ceea ce faci nu are impact

De cele mai multe ori în cazul acestei afecțiuni vei resimți din plin senzația „de a nu fi suficient”. Impresia că nimic din ceea ce intreprinzi nu are are impactul pe care îl visai constituie un semn al burnout-ului.

Depersonalizarea – impresia că viața trece pe lângă tine

Depersonalizarea, mână în mână cu starea de oboseală copleșitoare te pot răpune atunci când treci prin burnout. Conform studiilor, la nivel cognitiv în astfel de cazuri se produc o serie de modificări. Astfel, te vei simți fără un sens anume într-o viață mult prea agitată.

În astfel de cazuri nu este indicat doar repausul pentru o vreme ci și terapia. Aceasta poate fi de un real ajutor pentru a-ți recăpăta forțele.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro