Reclamă

Anul 2022 nu vine doar cu libertate deplină după pandemie ci și cu o parte întunecată a acesteia. Turiștii pot face orice, dar nu toți au fondurile necesare pentru a se bucura din plin de o vacanță. Litoralul românesc a atins un apogeu neașteptat al prețurilor.

O zi de parcare în Mamaia, aproape cât una în Las Vegas

Turiștii care aleg să își facă vacanța la malul Mării Negre trebuie să plece de acasă cu un buget generos. Prețurile de cazare sunt extrem de piperate și la fel și cele din restaurante. Se adaugă acestora costurile de la plajă zilnice per sezlong, băuturi răcoritoare, mâncare, desert. Dincolo de toate acestea, un alt aspect îi pune la cheltuieli serioase pe turiști: parcarea. Mai exact, costurile pentru o zi de parcare în centrul stațiunii Mamaia au ajuns demne cu cele din Las Vegas sau măcar din Monte Carlo. Un turist care își lasă mașina într-o zonă supravegheată poate scoate din buzunar la finalul zilei 1 milion de lei sau chiar mai mult.

În timp ce într-o zonă centrală din Las Vegas, costurile pentru o zi de parcare nu depășesc 15, maxim 20 de dolari.

Tarifele au fost stabilite de Primăria Constanța

Turiștii care au ajuns pe litoral anul acesta au constatat cu stupoare că noile prețuri sunt de-a dreptul usturătoare. În cazul tarifelor de parcare, acestea au fost stabilite de către reprezentanții municipalității din Constanța. Pentru o oră de parcare, fiecare turist trebuie să scoată din buzunar 4 lei.

Stațiunea Mamaia are însă doar 7000 de locuri de parcare cu taxă. Astfel, dincolo de prețuri, acestea nu sunt oricum suficiente pentru numărul uriaș de turiști care ajunge în Mamaia.

Deși taxele sunt piperate, totuși litoralul nu duce încă lipsă de turiști. Mai ales în weekend-ul care a trecut, odată cu festivalul Neversea, s-au perindat la malul mării extrem de mulți petrecăreți.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro