Reclamă

Mii de protestatari din capitala Sri Lankăi, Colombo, au luat cu asalt reședința oficială a președintelui țării, Gotabaya Rajapaska. Oamenii sunt disperați din cauza crizei economice cu care se confruntă țara în ultimii ani. Oficialul a reușit să fugă doar cu câteva minute înainte ca oamenii furioși să invadeze curtea palatului prezidențial.

„Situația ar putea deveni mortală”

Un avocat cunoscut în domeniul drepturilor omului din Colombo, Bhavani Foneseka, spune că situația din Sri Lanka ar putea deveni chiar mortală. Conform BBC, aceasta spune că există îngrijorarea că ar putea apărea violențe mari dacă manifestanții vor simți că solicitările pe care le au nu sunt satisfăcute și dacă situația economică se deteriorează și mai mult. Pe lângă criza economică de nedescris, în Sri Lanka mai este și criza sanitară.

 „Așadar, este o combinație de motive care ar putea duce la violențe și violențe care ar putea duce la o situație foarte mortală, așa că există un pericol foarte real ca lucrurile să se destrame”, a spus avocatul.

Haos total în Sri Lanka, țara intrată în faliment! Protestatarii au dat foc locuinței premierului | Președintele încearcă să fugă din țară

Locuința premierului a fost incendiată

Comentariile acesteia vin în contextul în care oamenii au psihicul la pământ și au început să facă gesturi șocante. Locuința premierului din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, a fost incendiată, imediat după ce reședința președintelui a fost luată cu asalt. Anterior acestor evenimente, ca urmare a furiei publicului, premierul s-a oferit să demisioneze și să formeze un guvern format din toate partidele.

În tot acest timp, despre președintele Rajapaksa nu se știe nimic sigur. Totuși, sunt voci care susțin că acesta încearcă să fugă din Sri Lanka și că deja se află la aeroport. De asemenea, mai există alte informații potrivit cărora oficialul se află lângă portul Colombo, pe fondul afirmațiilor „că două nave care au acostat în port au fost văzute încărcând niște bagaje de voiaj, ceea ce sugerează că președintele urmează să plece”.

Este important de precizat, totuși, că protestatarii nu vor părăsi reședința președintelui și nu vor renunța la proteste până când acesta nu va demisiona.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro