Reclamă

Nu se poate nega: temperaturile cresc pe tot globul.

Și asta înseamnă că avem nevoie de modalități mai bune de a ne răci corpul în mod eficient, mai ales atunci când nu putem evita să fim afară în zilele caniculare.

Și asta înseamnă și evitarea lucrurilor precum insolația și epuizarea, deoarece sunt afecțiuni foarte grave. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spun că insolația apare atunci când corpul tău nu-și mai poate controla temperatura. Se ridică — rapid — și mecanismul tău de transpirație eșuează, astfel încât corpul turului nu se poate răci. Dacă aveți o insolație, temperatura poate crește până la 41 grade Celsius în doar 10 până la 15 minute. Temperaturile atât de ridicate pot provoca invaliditate permanentă sau chiar moartea.

Electroliți

Top 5 suplimente pentru intoleranța la căldură
Pixabay

Când corpul tău este deshidratat, îi lipsește apă și săruri esențiale – numite electroliți. Acești electroliți sunt cei care permit corpului să transpire. Dacă nu poți transpira, nu te poți răcori. Deci, deși electroliții nu vor reduce în mod specific intoleranța la căldură, ei pot aborda efectele secundare ale acesteia.

Cel mai simplu mod de a reintroduce electroliții în sistemul dumneavoastră este să beți o băutură formulată cu aceștia. Multe băuturi pentru sport, cum ar fi Gatorade, conțin electroliți, dar tind și să aibă un conținut ridicat de zahăr, ceea ce poate fi o problemă dacă ești diabetic sau dacă ai un plan de slăbire. Cu toate acestea, există acelea – în special cele formulate pentru copii – cu mai puțin zahăr, așa că alegeți-le în schimb.

Acid folic

Într-un studiu publicat în revista Clinical Science în 2015, cercetătorii de la Universitatea Penn State au descoperit că atunci când adulții în vârstă și persoanele în vârstă au fost expuse la căldură, aceștia au fost mai puțin capabili să crească fluxul sanguin decât adulții mai tineri. Acest lucru i-a făcut pe participanții mai în vârstă la studiu mai expuși riscului pentru multe lucruri, inclusiv insolație.

Cercetătorii au stabilit că acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce îmbătrânim, vasele noastre de sânge produc mai puțin oxid nitric. Apoi au emis ipoteza că acidul folic și metabolitul său, 5-metiltetrahidrofolatul (5-MTHF), ar putea îmbunătăți funcția vaselor grupului de vârstnici. Și aveau dreptate. Când participanții mai în vârstă au luat suplimente de acid folic, funcția microvasculară cutanată s-a îmbunătățit și, la rândul său, a ajutat, de asemenea, la menținerea temperaturii corpului, chiar și atunci când au fost supuși la temperaturi mai calde.

Magneziu

Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din corpul tău. Este implicat în peste 600 de reacții, inclusiv metabolismul energetic și sinteza proteinelor. Dar între 56 și 68 la sută dintre americani nu au suficient magneziu în dieta lor. Un studiu publicat în Clinical Physiology and Pharmacology a constatat că magneziul joacă un rol clar în termoreglarea.

Deși studiul a fost mic, a fost concis și a inclus un grup de bărbați care au fost supuși unui proces aprofundat de aclimatizare într-o cameră de căldură în timp ce au mers pe o bandă de alergare timp de 10 zile. Au primit magneziu în zilele unu, cinci și 10 înainte și după expunerea la căldură.

Cercetătorii au concluzionat că „cu excepția cazului în care există o aprovizionare adecvată de magneziu pentru a compensa cererea crescută, expunerile repetate la căldură pot duce în timp la deficiență severă de magneziu și la o eșec a termoreglării, de exemplu, insolație, insolație prin efort sau alte forme de malignitate. hipertermie”.

Potasiu

Am menționat deja electroliții, iar potasiul este un exemplu. Dar există un anumit grup de oameni pentru care potasiul este ideal și pentru oricine ia diuretice. Acest lucru se datorează faptului că acest grup este deja expus riscului de a avea niveluri mai scăzute de potasiu și asta înseamnă că au un risc crescut de insolație, aritmie cardiacă și chiar deces.

Vitamina E

Până acum, am discutat mai ales suplimentele pentru insolația și intoleranța la căldură. Dar cum rămâne cu bufeurile? Sunt un simptom obișnuit al menopauzei și se pot simți ca un foc de căldură care iese din senin. Sunt incomozi și tratarea lor este notoriu de dificilă.

Din fericire, există suplimente care pot ajuta. Unul dintre acestea este vitamina E. Au existat mai multe studii despre vitamina E și bufeurile, dar un studiu din 2020 publicat în Complementary Therapies in Medicine a confirmat ceea ce au mulți alții. Funcționează. În acest studiu clinic controlat, triplu-orb, randomizat, 93 de femei în postmenopauză au fost repartizate în trei grupuri (două grupuri de intervenție și un grup de control).

Primul grup a primit suplimentul de curcumină; al doilea grup a primit tablete orale de vitamina E. Iar al treilea grup (de control) a primit un placebo de două ori pe zi timp de opt săptămâni. Participanții au completat o listă de verificare cu flash-uri cu o săptămână înainte de intervenție și cu patru săptămâni și opt săptămâni după intervenție.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro