O relație toxică nu se traduce doar prin violență de limbaj sau fizică ci și prin alte aspecte care lezează personalitatea celui de lângă. Într-un prezent în care cabinetul psihologului a devenit loc frecventat de mediere în cuplu, societatea traversează o etapă grea din punct de vedere uman. Relațiile toxice sunt la tot pasul, indiferent de longevitatea cuplurilor. Pentru a recunoaște o astfel de disfuncție în dragoste, acordă atenție detaliilor.
Nevoile tale sunt minimizate de către partener
Nu de puține ori, mulți dintre membrii unui cuplu, indiferent de sex tind să se pună pe primul loc. Partenerul tău de viață trebuie să îți ia în calcul nevoile și să fie un sprijin real în orice context. Dacă acest lucru nu se întâmplă, totul este evident că te afli într-un mediu toxic.
Încă de la prima întâlnire, posibilul partener vorbește numai despre el
Persoanele bipolare sau cu stimă de sine foarte ridicată tind să acapareze toată atenția asupra lor. Dacă încă de la prima întâlnire partenerul tău vorbește doar despre propriile realizări și principii, lucrurile sunt clare.
Nu aveți un fond comun și nu vrea să își împartă hanii cu tine
Într-o relație echilibrată, banii ar trebui să fie la comun și nicidecum fiecare cu fondul propriu. De altfel, în cuplu, toate cheltuielile pot fi făcute transparent. Dacă simți teamă față de partener să folosești din fondurile proprii, nu te afli în relația care trebuie.
Te simți neînțeles/insuficient de bun pentru persoana de lângă tine
Dragostea reciprocă înseamnă și validarea personalității celuilalt. Este imperios necesar ca persoana de lângă tine să îți ofere mereu sprijinul și încrederea. De altfel, tot din iubire te va ajuta să crezi în tine, în propriile vise și idealuri.
Partenerul te face mereu vinovat pentru certurile din cuplu
De cele mai multe ori în micile certuri din cuplu, dreptatea este la mijloc. Apelând la rațiune toate acestea pot fi depășite cu ușurință. Dacă persoana dragă ție dă mereu vina pe tine pentru orice detaliu minor, ești într-o relație toxică.