Reclamă

Învățăm aceste fraze în copilărie și nu ne gândim niciodată la ele.

Unele vorbe sau expresii de animale sunt cu siguranță adevărate. Luați „ca un pește pe uscat”, de exemplu. Adică se află într-o situație pentru care nu ar trebui. Deoarece peștele ar fi cu siguranță deplasat pe uscat, zicala este una potrivită.

Dar alte vorbe despre animale sunt discutabile. Pasărea timpurie primește viermele? Diferite specii de păsări apar în momente diferite, iar unii dintre cei mai devreme care se trezesc cu siguranță se năpustesc de viermi. Totuși, cele mai interesante proverbe la care să te gândești sunt cele care sunt pur și simplu false.

Top 5 lucruri complet greșite despre animale. Foarte multe persoane au crezut în aceste mituri
Pixabay

1.Plânge cu lacrimi de crocodil

Acea lacrimă din ochiul unui crocodil în timp ce mănâncă nu este nici din tristețe, nici din veselie. Este doar un răspuns fiziologic.

Dacă cineva spune că plângi cu lacrimi de crocodil, nu înseamnă că ești trist. Înseamnă că te prefaci. Plângi, sau te prefaci că plângi, când chiar nu ești trist deloc. De fapt, s-ar putea să fii destul de vesel. Această vorbă a apărut din credința că crocodilii plâng în timp ce își devorează prada. Deoarece când se bucură de mesele lor, trebuie să pretindă că sunt triști că au luat viața unei alte creaturi.

Crocodilii vărsă lacrimi (la fel ca și aligatorii), adică au glande lacrimale care produc lacrimi, care le lubrifiază ochii. Și da, uneori vărsă aceste lacrimi în timp ce mănâncă. Cercetătorii de la Universitatea din Florida cred că animalele devin atât de entuziasmate când mănâncă, încât aerul le este aruncat în aer prin sinusuri și forțează lacrimile înapoi în ochi. Totuși, deși nu există tristețe în spatele lacrimilor lor, nu există nicio emoție, falsă sau de altă natură, în spatele lor. Lacrimile lor sunt doar un răspuns fiziologic, ca transpirația când ești nervos.

2.Încăpăţânat ca un catâr

Catârii nu sunt încăpățânați. Sunt pur și simplu prea deștepți pentru a-și lăsa proprietarii să-i suprasoliciteze.

Când auzi această frază, probabil că îți apare în minte o imagine. Cineva care încearcă să tragă un catâr înainte cu o frânghie, în timp ce catârul rezistă, înfigându-și copitele în pământ și refuzând să se clinteze. Sau poate îți imaginezi un măgar. Dacă da, sunt ambele animale încăpățânate? Pentru început, să discutăm despre diferențele dintre ele. Un catâr nu este o specie animală, ca un cal sau un măgar.

Este un hibrid sau produsul altor două specii – în acest caz, împerecherea unui măgar mascul cu o femelă de cal. Măgarii au 62 de cromozomi iar caii 64; catârii se nasc cu 63. Acest număr impar de cromozomi înseamnă că nu se pot reproduce.

Măgarii și catârii au ambii reputație ca animale cu, um, personalități mulish. Sunt văzuți pe scară largă ca încăpățânați. Intenționat. încăpățânat, chiar. Ghici ce? Nu sunt. Un studiu realizat de Canterbury Christ Church University și The Donkey Sanctuary din Devon a arătat că, atunci când a fost vorba de a da dovadă de flexibilitate în rezolvarea unei probleme (a învăța să învețe), catârii au ieșit în frunte, urmați de măgari, cu caii și câinii ridicând spatele. Deci, de ce percepția greșită comună? Catârii – și măgarii – sunt deștepți. Chiar inteligent. Ei au, de asemenea, o tendință profundă spre autoconservare. Așa că nu îi vor lăsa pe proprietari să-i suprasolicită și nici nu se vor pune de obicei în pericol.

3.Pisicile au nouă vieți

Pisicile nu aterizează întotdeauna în picioare, așa că nu lăsați copiii să le arunce pentru a demonstra un punct.

Toată lumea știe că pisicile nu au nouă vieți. Această zicală populară și-a început în parte pentru că felinele sunt puțin misterioase și de altă lume, cu toate astea care se furișează, sărind pe înălțimi mari și dispariții și reapariții magice. Dar când oamenii folosesc acest comentariu, de obicei sugerează că pisicile sunt capabile să supraviețuiască lucruri pe care alte animale nu le-ar putea, cum ar fi căderea la distanțe mari.

Pisicile sunt bune la supraviețuirea căderilor, dar asta nu înseamnă că au abilități supranaturale de supraviețuire. Dacă sunt aruncați de la o înălțime mică (să zicem două sau trei etaje), nu vor avea timp să se îndrepte și să aterizeze pe toate cele patru labe – și ar putea fi grav răniți. Dacă cad din vârful unei clădiri înalte, ar putea fi, de asemenea, răniți sau să moară din cauza forței căderii.

4.Nu poți învăța un câine vechi trucuri noi

Câinii bătrâni – și oamenii în vârstă – pot învăța atât lucruri noi.

Proverbul este adesea folosit pentru a însemna că oamenii în vârstă (sau animalele) nu pot învăța nimic nou. Dar nu este chiar adevărat, nici în lumea umană, nici în cea canină. Puteți învăța câinii bătrâni o mulțime de lucruri. De fapt, aproape orice comandă, îndemânare sau truc pe care o poți învăța unui cățel, o poți învăța unui câine mai în vârstă. Ar putea dura puțin mai mult.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena au lucrat cu 145 de border collies cu vârste cuprinse între 6 luni și 14 ani pentru a vedea cum atenția și concentrarea s-au schimbat odată cu vârsta. Mai întâi au făcut două teste pentru a vedea cât de repede au răspuns câinii la obiecte și oameni. Câinii mai în vârstă aveau tendința să-și piardă interesul doar pentru obiect înainte de câinii mai tineri, dar dacă exista o persoană cu obiectul, câinii mai în vârstă erau la fel de interesați ca și cei mai tineri.

Câinele tău matur poate fi prea fericit să te facă să crezi că este inutil ca el să învețe lucruri noi. Mai ales dacă îl așteaptă un pat frumos și moale într-un petic cald de soare. Dar, așa cum oamenii în vârstă își pot menține mintea angajată făcând cuvinte încrucișate și altele asemenea, câinii sunt cel mai bine serviți atunci când sunt în permanență provocați mental.

5.Mănâncă ca o vrăbiuță

Dacă mănânci cu adevărat ca o pasăre, consumi cel puțin un sfert până la jumătate din greutatea corporală în fiecare zi. Poate mai mult.

Un mâncător pretențios sau cineva care ronțăie cantități modeste de mâncare la o masă se spune adesea că „mănâncă ca o pasăre”. Cu alte cuvinte, persoana nu mănâncă mult. Păsările consumă, de fapt, o gamă largă de insecte, nectar și alte bunătăți, găzduind frecvent pe tot parcursul zilei. Poate părea că nu mănâncă mult pentru că mănâncă o cantitate mică la un moment dat, dar sunt: ​​Unele păsări cântătoare care mănâncă insecte mănâncă la fiecare două secunde! Un studiu realizat de cercetătorii Smithsonian a arătat că păsările, împreună cu șopârlele și liliecii, mănâncă atât de multe insecte încât beneficiază indirect plantele și le ajută să crească.

Cantitatea pe care o mănâncă o pasăre depinde de mărimea sa. Cei mai mari pot mânca un sfert din greutatea corporală în fiecare zi, în timp ce cei mai mici până la jumătate. Și apoi este pasărea colibri mică, care consumă de două ori greutatea ei în fiecare zi pentru a-și menține bataia frenetică a aripilor. Când vine vorba de asta, a acuza pe cineva că mănâncă ca o pasăre înseamnă într-adevăr că este un pic de porc. Presupunând că porcii chiar mănâncă mult!


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro