Reclamă

Stațiunile din Bulgaria au ajuns mult mai accesibile pentru români decât litoralul românesc. Aici se găsesc plaje frumoase și primitoare pentru toată lumea. Cele mai cunoscute stațiuni sunt aproape de graniță și vă veți bucura de un sejur pe cinste.

Litoralul românesc și cel bulgăresc se duelează în ceea ce privește atragerea de turiști. Fiecare are avantaje și dezavantaje, dar vacanțele în Bulgaria au devenit tot mai accesibile și preferate de români și nu numai. Costurile pentru un sejur sunt mai reduce și serviciile bune. Totodată plajele sunt remarcabile și se întind pe zeci de kilometri.

Câteva stațiuni foarte populare printre turiștii români se află la o distanță accesibilă, mai ales pentru locuitorii din sudul sau estul țării. Astfel, Balchik – 250 de kilometri, Albena – 266 de kilometri, Nisipurile de Aur – 287 de kilometri, Constantin și Elena – 280 kilometri.

Sursa foto: Social media

Ce plaje cunoscute preferă românii

  • City Beach Kavarna este plaja principală din Kavarna, fiind amenajată cu tot ce este necesar pentru un sejur pe litoral. Aceasta se află la 52 de kilometri de Vama Veche.
  • Plaja din Ezerets este o plajă liniștită aproape de satul Ezeret, care se află la o distanță de 23,6 kilometri de granița cu România.
  • Nirvana Beach este la o distanță de 90 de kilometri de granița cu România și are o parte de plajă dedicată nudismului.
  • Dobrudja beach se află la 33 de kilometri distanță de granița cu România și are o porțiune de plajă liberă, camping, dar se găsește cazare și restaurante pentru mâncare.
  • Plaja Durankulak este cea mai apropiată de România, aflându-se la 5,8 kilometri distanță de Vama Veche.
  • Kabacum Beach este la aproape 100 de kilometri de Vama Veche, situată între Nisipurile de Aur și Constantin și Elena. Aici se practică sporturi acvatice pentru iubitorii de apă.
  • Plaja din Shabla este la 35 de kilometri de Vama Veche și la trei kilometri de orașul Shabla. Este mai puțin cunoscută, astfel că nu vor fi prea mulți turiști prezenți.

Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro