Reclamă

Fie că dormi singur sau împarți patul cu altcineva, sforăitul poate fi o durere de cap. Cei care sforăie toată viața pot simți că nu pot face nimic pentru a nu mai produce sunete noaptea ca o mașină de tuns iarba, dar nu este obligatoriu să fie așa.

Echipamentul special, schimbările în stilul de viață și chiar reașezarea corpului pot face ca nopțile să fie cu mult mai liniștite pentru întreaga casă.

Spune adio sforăitului

Una dintre cele mai simple și eficace modalități de a reduce sforăitul este să schimbi poziția de dormit. Culcatul pe spate restrânge spațiul dintre baza limbii, palatul moale și partea din spate a gâtului. În timp ce respiri, acest lucru produce uneori vibrații zgomotoase care îi pot deranja pe ceilalți. Dormitul pe o parte poate împiedica și poate preveni sforăitul fără a fi nevoie de un echipament special.

Purtarea unui dispozitiv de protecție a gurii este o altă modalitate de a menține libere căile respiratorii. Un dispozitiv bine poziționat poate deplasa maxilarul înainte și poate ajuta limba să se așeze la orizontală. Dentistul poate realiza un astfel de dispozitiv personalizat, pentru că cele care se găsesc pe piață la liber nu vor funcționa corect. Un dispozitiv de reținere sau de stabilizare a limbii este și el o opțiune. În loc să repoziționeze maxilarul, acesta folosește tehnici de aspirație pentru a menține limba la locul ei.

Sursa: Social Media

Dacă sforăitul apare doar pe timpul unor nopți, consumul de alcool poate fi de vină. Băutura poate relaxa mușchii limbii dincolo de starea lor normală de repaus, transformând persoanele care dorm în mod normal în liniște în „gălăgioși nocturni”.

În unele situații, mediul în care suntem este cauza restricției căilor respiratorii, potrivit celor scrise de Mental Floss. Dacă apar probleme de respirație în dormitor, este timpul ca pernele să fie curățate. Acestea acumulează în timp substanțe iritante precum praful. Ar trebui spălate de câteva ori pe an, pe lângă faptul că fețele de pernă trebuie spălate săptămânal.

Benzile nazale sunt unele dintre cele mai puțin invazive instrumente anti-sforăit disponibile. După ce este aplicată pe partea exterioară a nasului, banda adezivă folosește tensiunea pentru a dilata pasajele nazale. Sunt disponibile și dilatatoare nazale interne, care s-au dovedit a fi mai eficiente decât cele externe. Sunt mai confortabile decât un apărător bucal, dar medicii avertizează că dilatatoarele nazale sunt eficiente doar în anumite cazuri de sforăit.


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro