Reclamă

Exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a ne îmbunătăți sănătatea.

Dar între programele de muncă încărcate, familia și alte angajamente, poate fi greu să găsim energia. Chiar și atunci când ne facem timp. Aici intervine dieta. Experții spun că consumul anumitor alimente vă poate ajuta să vă îmbunătățiți performanța atletică. Permițându-vă să profitați la maximum de timpul petrecut la sală.

De fapt, studiile arată, de asemenea, că există un tip de alimente pe care nu ar trebui să-l mănânci niciodată înainte de a te antrena. Deoarece îți poate inhiba performanța.

1.Programarea meselor în mod intenționat vă poate ajuta să vă alimentați antrenamentul

Nu mâncați niciodată acest lucru înainte de a merge la sălă. Vă poate face foarte mult rău
Pixabay

Consumul de alimente greșite înainte de un antrenament vă poate face să vă simțiți umflat, letargic sau greață. Toate acestea vă pot încetini performanța atletică. Bineînțeles, mâncarea este combustibil. Așa că dacă nu mănânci suficient, te simți cu energie scăzută, amețit și foame. Cheia este să găsești echilibrul corect de nutrienți pentru a-ți încărca turbo timpul petrecut pe banda de alergare sau în sala de greutăți. De asemenea, este important să planificați un program de masă. Care să ajute digestia înainte de a merge la sală.

Potrivit Clinicii Mayo, cel mai bine este să așteptați cel puțin trei până la patru ore între a mânca o masă mai mare și a vă antrena. Puteți mânca mese sau gustări mai mici cu una până la trei ore înainte de a face mișcare. Iar acest lucru ar trebui să vă ofere un ușor impuls de energie. „Snack-urile consumate curând înainte de exercițiu, probabil, nu vă vor oferi un plus de energie dacă antrenamentul durează mai puțin de 60 de minute. Dar pot preveni senzația de foame”, scriu experții.

2.Nu mâncați niciodată acest drept înainte de a face mișcare

Grăsimile sănătoase sunt o parte importantă a dietei tale. Și ar trebui să constituie aproximativ 35% din aportul caloric, conform unui raport recent al Departamentului Agriculturii din SUA (USDA). Cu toate acestea, experții sfătuiesc să nu consumi alimente bogate în grăsimi în orele premergătoare unui antrenament. Asta pentru că este nevoie de mai multă energie pentru a procesa grăsimile. Iar acest lucru te poate încetini pe măsură ce faci exerciții fizice.

Dacă alegeți să mâncați grăsimi ca parte a gustarii înainte de antrenament, este totuși cel mai bine să evitați grăsimile saturate în favoarea unor alegeri mai hrănitoare. Sursele sănătoase de grăsime includ nucile, avocado. Sau peștele gras, semințele de chia, ouăle și uleiul de măsline.

3.Consumul unei diete bogate în carbohidrați poate crește performanța atletică

Studiile au arătat că consumul de carbohidrați complecși în zilele și orele care duc la un antrenament intens sau prelungit poate ajuta la creșterea rezistenței.

„Un obiectiv cheie al strategiilor nutriționale înainte de exercițiu este de a maximiza rezervele de carbohidrați, minimizând astfel efectele ergolitice [de afectare a performanței] ale epuizării carbohidraților.”, spune un studiu din 2004 publicat în Journal of Sports Science.

De fapt, cercetătorii au descoperit că creșterea aportului de carbohidrați din dietă în zilele dinaintea competițiilor sportive care durează 90 de minute sau mai mult a crescut nivelul de glicogen în mușchi. Combustibil stocat pentru construirea musculară – și a îmbunătățit performanța la efort.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro