Fie că dormi singur sau împarți patul cu altcineva, sforăitul poate să fie un adevărat calvar. Persoanele care sforăie pot scoate sunete noaptea ca o mașină de tuns iarba și-i poate deranja cu adevărat pe cei din jur. Iată cum poți scăpa de sforăit prin 3 modalități simple.
Cum scapi de sforăit prin câteva metode simple
Una dintre cele mai simple modalități de a reduce sforăitul este să schimbi poziția de dormit. Culcatul pe spate restrânge spațiul dintre baza limbii, palatul moale și partea de sus a gâtului. În timp ce respiri, acest lucru produce uneori sunete zgomotoase care îi pot deranja pe ceilalți. De asemenea, dormitul pe o parte împiedică și poate preveni sforăitul fără a fi nevoie de un echipament de specialitate.
Purtarea unui dispozitiv de protecție a gurii este o altă modalitate prin care îți poți menține libere căile respiratorii. Un dispozitiv bine ajustat poate deplasa maxilarul înainte și poate ajuta limba să se așeze pe orizontală. Stomatologul poate crea un astfel de dispozitiv, deoarece cele care se găsesc pe piață la liber nu funcționează corect. O altă opțiune ar fi un dispozitiv de reținere sau stabilizare a limbii. În loc să repoziționeze maxilarul, acesta folosește tehnici de aspirație pentru ca limba să rămână la locul ei.
Alte metode pentru a opri sforăitul
Ceea ce este și mai interesant și simplu de folosit, sunt benzile nazale. Unele sunt mai puțin invazive și sunt adevărate instrumente anti-sforăit. După ce se aplică, pe partea exterioară a nasului, banda adezivă folosește tensiunea pentru a dilata pasajele nazale. Sunt disponibile și dilatatoare nazale interne, care s-au dovedit a fi mai eficiente decât cele externe. În plus, acestea sunt mult mai comode decât un apărător bucal. Însă, medicii trag un semnal de alarmă și spun că dilatatoarele nazale sunt eficiente doar în anumite cazuri de sforăit.