Competiţia Premiul Jurnalistic „Cu onestitate despre sărăcie”, desfăşurată în cadrul proiectului „Journalism-prize goes international 2019-2020”, este deschisă pentru înscrierea de materiale de presă scrisă, televiziune, radio sau online care documentează cauzele sociale ale sărăciei.
Ca şi în anii trecuţi, Premiul are un caracter simbolic, iar lucrările jurnalistice sunt evaluate de un juriu alcătuit din persoane afectate de sărăcie (tineri şomeri, părinţi singuri, persoane fără adăpost, beneficiari de servicii sociale, etc.). În selecţia celor mai bune lucrări, juriul va fi condus de criterii predeterminate detaliate în Anexa 2.
(https://www.novapolis.ro/wp-content/uploads/2020/02/Anexa-2_Criterii.pdf)
Candidaturile sunt acceptate în perioada 17 februarie 2020 – 17 martie 2020, după care juriul va desfăşura votul în perioada martie-aprilie 2020. În luna aprilie 2020 va fi organizat un eveniment pentru ceremonia de decernare a premiilor, eveniment despre care jurnaliştii şi publicul vor fi ulterior informaţi.
Pentru a intra în competiţie jurnaliştii se înscriu direct sau pot fi nominalizaţi fiind necesară completarea formularului de candidatură – Anexa 1 (https://www.novapolis.ro/wp-content/uploads/2020/02/Anexa1_Formular.docx)
Materialele pot fi transmise în format electronic la adresa eapnromania@gmail.com, iar în cazul materialelor audiovizuale mai mari, lucrările pot fi trimise prin Wetransfer, cu subiectul Nume Premiul Jurnalistic „Cu onestitate despre sărăcie”.
Proiectul privind Premiul Jurnalistic are drept promotor principal Reţeaua Anti-Sărăcie Austria (EAPN Austria) şi se desfăşoară în România şi în mai multe ţări europene printre care se numără: Austria, Finlanda, Ungaria, Islanda, Germania, România, Serbia, Croaţia, Slovacia şi Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei. În România, proiectul este implementat de RENASIS şi îşi propune să selecteze şi să premieze în mod simbolic articole, reportaje, video şi alte tipuri de materiale jurnalistice din România care dovedesc respect faţă de persoanele afectate de săracie şi realitatea pe care acestea o trăiesc şi/sau care analizează cauzele sociale ale sărăciei.