Reclamă

Anumite activități zilnice ne pot arăta dacă avem risc de moarte prematură sau nu. Specialiștii susțin că sunt zeci de semne pe care le ignorăm, dar care sunt extrem de grave.

De la o strângere slabă de mână până la senzația că nu mai putem respira atunci când urcăm scările sunt semne subtile care sugerează că sunteți expus riscului unei morți premature, potrivit Daily Mail.

Alte cercetări sugerează că dacă nu vă puteți echilibra pe un picior pentru 10 secunde este un semn de avertizare că riscați să ajungeți mai repede în sicriu.

Semne care indică o moarte prematură

Experții brazilieni, care au urmărit 2.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 75 de ani, au descoperit că voluntarii care nu au putut finaliza așa zis-ul test „flamingo” aveau 84% mai multe șanse de a muri devreme, comparativ cu cei care au trecut testul cu ușurință.

Sursa: Social Media

Un alt semn se referă distanța pe care o parcurgi într-un minut. Potrivit cercetărilor, bărbații care nu pot merge 111 metri pe minut iar femeile, 90 de metri pe minut riscă, de asemenea, să moară mai repede.

Cei care nu pot să stea cu picioarele încrucișate și să se ridice în picioare fără sprijin sunt, de asemenea, în pericol, la fel și cei care nu pot urca patru etaje de scări fără să se oprească.

Conform oamenilor de știință, bărbații care nu pot prinde mai mult de 26 kg și femeile care nu reușesc să apuce 16 kg au mai multe șanse să moară timpuriu, la fel ca și cei care nu pot face 40 de flotări, potrivit oamenilor de știință.

Cum se face testul „flamingo” care îți arată dacă riști să mori mai repede

Cei care se clatină atunci când încearcă să stea pe un picior sunt expuși riscului, potrivit ultimului studiu.

Cercetătorii din Brazilia au descoperit că cei care nu au putut finaliza exercițiul „flamingo” aveau de aproape două ori mai multe șanse să moară devreme decât cei care puteau.

Peste 1.700 de participanți, cu vârste cuprinse între 50 și 75 de ani, au fost supuși diferitelor teste de fitness, inclusiv stând pe un picior timp de 10 secunde fără niciun sprijin.

Aceasta presupunea plasarea din față a unui picior pe spatele piciorului inferior opus, ținând în același timp brațele în lateral și privind drept înainte.

Pe parcursul studiului, realizat de cercetătorii de la Clinica de Medicină a Exercițiului CLINIMEX din Rio de Janeiro, care a văzut fiecare participant monitorizat timp de șapte ani, au murit 123 de persoane.

Rezultatele, publicate în British Journal of Sports Medicine, arată că cei care nu au putut sta nesprijiniți într-un picior timp de 10 secunde aveau 84% mai multe șanse de a muri din orice cauză.


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro