Reclamă

Acumularea acestor lucruri poate provoca o decolorare albă.

Produsele activităților vitale care au loc în corpul nostru sunt derivate nu numai din urină, fecale și transpirație, ci și prin limbă. La suprafața limbii, avem mici umflături numite papile și acolo sunt depozitate unele particule de alimente, bacterii și celule moarte.

La suprafața limbii, avem mici umflături numite papile și acolo sunt depozitate unele particule de alimente, bacterii și celule moarte. Acumularea acestor lucruri poate provoca o decolorare albă.

Îndepărtând în mod regulat deșeurile din limba noastră, puteți „curăța” și efectua o detoxifiere constantă a organismului. Curățarea limbii îmbunătățește sensibilitatea papilelor gustative, vă împrospătează respirația și, de asemenea, previne apariția cariilor, a plăcii și a bolilor gingiilor. De aceea, cei de la Bright Side am colectat modalități simple care vă pot ajuta să tratați o limbă albă și să vă mențineți gura sănătoasă.

1.De ce limba ta poate fi albă

De ce îți devine limba albă și 5 moduri de a scăpa de acest lucru
Pixabay

Limba albă poate fi un indicator al diferitelor boli sau rezultatul finalizării unui tratament medical.

Starea limbii a fost întotdeauna folosită pentru a diagnostica bolile din organism. Limba ne arată că ceva nu este în regulă cu corpul înainte de apariția durerii și poate dezvălui prezența bolii. Pe vremuri, vindecătorii antici credeau că un pacient nu se vindeca complet până când limba arăta sănătoasă, chiar dacă toate simptomele bolii de bază dispăruseră deja.

A avea o limbă albă poate fi înfricoșător, deoarece nu este starea normală a limbii, dar de cele mai multe ori este doar o afecțiune inofensivă. Există cazuri în care decolorarea albă poate fi un avertisment înainte de o infecție sau cancer precoce.

Formarea plăcii albe sau a altor plăci pe limbă poate fi cauzată de multe lucruri, dar în mod normal este legată de igiena noastră dentară. Alte lucruri precum uscăciunea gurii, febra, fumatul, alcoolul, respirația pe gură, antibioticele etc. pot fi cauza unei limbi albe.

De asemenea, poate fi un semn al unui sistem imunitar slăbit sau al lipsei unor vitamine și minerale din organism. Dacă aveți alte simptome, cum ar fi durere și o senzație de arsură, este mai bine să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă veți avea nevoie de tratament suplimentar.

O altă afecțiune care poate provoca o limbă albă este afta bucală. Se mai numește și candidoză bucală deoarece ciuperca Candida este cea care o provoacă. Candida este un organism care apare în mod natural în corpul tău, dar atunci când se acumulează în cantități mari pe limbă, poate provoca pete albe pe toată gura.

2.Remedii naturiste pentru curatarea si dezinfectarea limbii

Există câteva trucuri naturale care vă pot ajuta să curățați și să dezinfectați limba. Vă va ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea gingiilor și chiar a dinților.

3.Usturoi

Este uimitor, nu-i așa? La urma urmei, ne-am obișnuit cu faptul că usturoiul este cauza respirației urât mirositoare și nu o modalitate de a curăța gura. Ignorați convingerile anterioare despre usturoi și nu vă fie teamă să-l mâncați crud – vă va ajuta să ucideți bacteriile și să scăpați de limba albă.

4. Aloe vera

Aloe are proprietăți antiinflamatorii și vindecătoare. Pentru a ucide microbii de pe limbă și pe gingii, puteți fie să folosiți produse precum pasta de dinți și apă de gură care includ aloe sau să beți suc de aloe vera.

5. Sare

Sarea este unul dintre cei mai buni ajutoare pentru curățarea limbii. Particulele de sare abrazive vor elimina contaminarea și celulele moarte din limbă. Presărați puțină sare pe limbă și periați ușor cu o periuță de dinți timp de un minut. Apoi clătiți-vă gura cu apă. Repetați de două ori pe zi.

6. Turmeric

Turmericul nu este doar un condiment, ci și o alternativă excelentă la medicamentele antiseptice pentru gură. Combinați turmericul și sucul de citrice până obțineți o consistență pastă. Frecați pasta pe limbă timp de 2 minute și apoi clătiți bine cu apă caldă. Voila!


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro