Reclamă

În ultimele luni, românii s-au declarat nemulțumiți din cauza măririi prețurilor la carburanți. Alerta s-a instalat printre șoferi, iar acest lucru le-a cauzat mari pagube financiare în ultima perioadă. Cu toate acestea, însă, o veste bună ajunge la urechile românilor chiar astăzi! 

Se pare că prețul carburanților se ieftinește cu 50 de bani la litru, conform anunțului făcut de Ciucă. Măsura va dura timp de 3 luni, iar șoferii se pot bucura de câțiva lei în minus atunci când vine vorba de alimentare.

Prețul carburanților se ieftinește cu 50 de bani la litru

Guvernul a decis să compenseze cu 50 de bani prețul litrului de combustibil la pompă. De acest lucru se vor putea bucura toți consumatorii. În plus, acest discount va dura timp de 3 luni, mai exact, din iulie și până în septembrie.

„Pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin pentru carburanți am identificat împreună cu specialiștii o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă.”, a declarat Nicolae Ciucă la finalul ședinței de Guvern.

Vești bune pentru șoferii români! Prețul carburanților se va reduce. Despre ce discount este vorba și cât timp va fi aplicată măsură
pixabay.com

În ce perioadă se va aplica această compensare

Această reducere de 50 de bani pe litru se va aplica în perioada lunilor iulie-septembrie. Va fi trecută de asemenea separat pe bonul fiscal, pentru ca procesul să fie ușor de urmărit.

„Am luat decizia să aplicăm această măsură care a fost adoptată și de alte țări. Este o măsură care aplică atât responsabilitatea guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort”, a mai spus premierul.

Premierul a mai adăugat faptul că valoarea pachetului de compensare pentru acest interval de timp va fi de două miliarde de lei. De asemenea, jumătate din această sumă urmează să fie asigurată de bugetul statului.

„Această măsură este parte a pachetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor creșterii inflației și a efectelor produse de crizele multiple pe care le traversăm. La finalul acestei perioade vom analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri”, a adăugat Nicolae Ciucă în cadrul ședinței.


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro